Četvrtak, 3.09.2009.

Obavijest

Ispostavu Hrvatskog centra za konjogojstvo u Sinju posjetio je danas ravnatelj Centra Mato čačić. Gradonačelnik Ivica Glavan ravnatelju je u ime grada Sinja, a u dogovoru s Vladom predao prostor na Hipodromu, u kojem će raditi i djelovati ispostava Hrvatskog centra za konjogojstvo za Južnu Hrvatsku.

Akcija darivanja krvi u Dabru

Na poligonu Braniteljske zadruge Patriot u Dabru, u subotu, 5. rujna, će se održati akcija dragovoljnog darivanja krvi. Organizatori su Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, Udruga Hrvatskih branitelja lječenih od PTSP- a županije Splitsko-dalmatinske i Braniteljska zadruga Patriot uz suradnju transfuzijskog odjela KBC-a Split. Akcija će se održati od 8,30 do 13 sati. Organizatori pozivaju sve darivatelje krvi i druge punoljetne osobe da pristupe akciji čiji je cilj prikupiti više od rekordnih 72 doze krvi.
U okviru ove akcije zajednica braniteljskih zadruga organizira edukaciju o zapošljavanju i samozapošljavanju. Za sve darivatelje krvi i sudionike edukacije pripremljena je bogata gastronomska ponuda, majice zadruge Patriot, te bon za sudjelovanje u Air soft igri na poligonu Zadruge.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 4. rujna, će bez električne energije biti potrošači u Grabu, osim zaseoka Vrabač, od 9,00 do 13,00 sati, te potrošači u Rudi Velikoj zaseoci kamber i Belajić, od 9,00 do 13,00 sati. U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi.

Vijećnik Miro Bulj proziva aktualnu vlast

Nezavisni vijećnik Miro Bulj na konferenciji za novinare prozvao je aktualnu vlast. Kazao je kako nije ispunila obećanja, koja je pompozno davala za vrijeme predizborne kampanje.

"Dani Svetoga Mihovila"

Svečanim otvaranjem u Trilju sutra počinju "Dani Svetoga Mihovila". Prigodni program održat će se u Gradskom parku od 19,30. Nakon otvaranja HNK-a iz Splita izvest će mjuzikl Forever. U okviru ove tradicionalne kulturno - zabavne manifestacije, koja će trajati do 3. listopada, održat će se nekoliko koncerata, predstava i izložbi, pučka fešta, revija mažoretkinja kao i sportskih turnira. Središnji događaj je blagdana Svetoga Mihovila - zaštitnika mjesta i župe koji se slavi i kao dan Grada. Uoči i na sam blagdan održat će se tradicionalni sajam i dernek.

Promet

Zbog radova sanacije mosta u Satriću do 20. rujna za sav promet zatvorena je županijska cesta Hrvace - Satrić - Potravlje. Promet se regulira privremenom prometnom signalizacijom. Vozači se mole da koriste alternativne ceste.

Kino danas

U sinjskom kinu večeras u 20,00 sati prikazivat će se akcijsko znanstveno-fantastični film Transformers.

Vrijeme

Promjenljivo oblačno, ponegdje s malo kiše ili pljuskovima s grmljavinom. Puše slabo jugo. Najviša dnevna temperatura zraka do 30 °C.
Sutra u većini krajeva promjenljivo do pretežno oblačno mjestimice s kišom i grmljavinom, osobito prema kraju dana. Ponegdje može biti i izraženijih grmljavinskih pljuskova. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo i jugozapadnjak. Najniža jutranja temperatura zraka od 21 do 26, a najviša dnevna do 28, ponegdje u Dalmaciji i do 32 °C.
Biometeorološke će prilike biti nepovoljne. Kod meteoropata se mogu javiti umor, razdražljivost, glavobolja i bolovi na mjestima ranijih ozljeda. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici biti će pojačane nepovoljnim vremenskim utjecajem.