Srijeda, 3.09.2008.

Mtb i cikloturistički maraton "Zagora 2008"VAžNA OBAVIJEST!
Obavještavamo sve zainteresirane za učestvovanje u maratonu "GRAND PRIX DALMATINSKE ZAGORE 2008" da smo zbog greške na serveru ostali bez prijava koje su poslane do 20.8.2008. Stoga molimo sve koji su svoje prijave poslali prije tog datuma da to učine ponovno. Ista molba se odnosi na sve zainteresirane koji su nam pisali sa pitanjima o maratonu. Molimo vas da prihvatite ispriku zbog neodgovorenih mailova !

Turistička zajednice Splitsko-dalmatinske županije u suradnji sa udrugom Bicikl organizira cikloturistički i mtb maraton koji će se održati 5.,6. i 7. rujna sa startom prve etape u Vrlici i ciljem treće - završne etape u Vrgorcu. Osiguran je bogati fond nagrada za sportaše i biciklistički izazov za rekreativce. Upoznajte Zagoru na najbolji mogući način, sa bicikla.
...

POPRAVLJEN KVARA NA 35 KILOVOLTNOJ STANICI NA RUDUšI

Sinoć oko 18,30 sati došlo je do kvara na 35 kilovoltnoj stanici u Sinju, na Ruduši. Zbog proboja provodnih izolatora, bez električne energije ostalo je cijelo područje Cetinske krajine. Djelatnici HEP-a kvar su uklonili oko 22,30 sati.
U naselju Vojnić došlo je do kvara na elektromreži zbog čega su potrošači u tom naselju bez struje bili do jutros.

KRONIKA 93

Sinoć u 21,30 sati ispod Meljače u Brnazama izbio je požar u kojem je izgorilo oko 50 bala slame i 3 tisuće metara trave i niskog raslinja. Vatra je ugašena oko 22,30.

KRONIKA 92

Službenici policijske postaje Sinj jutros oko 7,30 sati zaustavili su osobno vozilo marke Audi, koje je imalo krivotvorene registarske pločice. Vozilo je oduzeto, a vozač je priveden u Policijsku postaju te se nad njim vrši kriminalistička obrada.

OBNOVLJENA šKOLSKA ZGRADA U VEDRINAMA

U triljskom naselju Vedrine obnovljena je stara zgrada područne škole Trilj, koja se nije koristila 14 godina. županija i Grad Trilj u obnovu su uložili oko milijun kuna. Prema mjestu stanovanja školu bi trebala pohađati 22 učenika u dva kombinirana razreda. No,ravnatelj Davor Hrgović kazao nam je da točan broj učenika ove škole još nije poznat. Roditelji do petka trebaju odlučiti hoće li svoju djecu slati u školu u Vedrine, gdje će se nastava odvijati u kombiniranim razredima, ili u Trilj.

OBAVIJESTU subotu, 6. rujna, će se održati godišnji spomen žrtvama komunističkog režima na Husinoj jami. Svetu misu u 11,00 sati predvodit će bosanski provincijal fra Mijo Džolam. Prijevoz autobusima je organiziran iz Sinja i Otoka, u 9,00 sati. Procjenjuje se da je u Husinoj jami od 500 do 2 tisuće žrtava. Godišnji spomen žrtvama održava se već 9. godinu, prve subote u mjesecu rujnu.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 20,00 sati prikazuje se biografski film "Rolling Stones - Vječni sjaj".

SPORT

Nogometaši Hrvaca jučer su u Raštanima 2 : 0 izgubili od ekipe Raštane.

Danas, 3. rujna, se igra 3. kolo 2. HNL. Junak na svom terenu u 17,00 sati dočekuje Mosor.