Ponedjeljak, 3.09.2007.

Umro osmi vatrogasac

Na Dan žalosti zbog najveće tragedije u povijesti hrvatskog vatrogastva, u zagrebačkoj se bolnici ugasio život 23-godišnjeg Tomislava Crvelina, teško opečenog vatrogasca s Kornata.


ZAGREB - Vatrogasac Tomislav Crvelin (23), koji je stradao gaseći požar na Kornatu, umro je od teških opeklina u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju, čime se broj poginulih u najvećoj tragediji u povijesti hrvatskog vatrogastva popeo na osam.
...

DAN žALOSTI


FOTO: hrt web vijesti

Danas se u cijeloj Hrvatskoj obilježava Dan žalosti, kojeg je, zbog pogibije šibenskih vatrogasaca proglasio premijer Ivo Sanader. Dan žalosti obilježava se obveznim isticanjem zastave RH na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela lokalne i područne samouprave, te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, ili u kojima je sjedište ili se djelatnost obavlja samostalnim radom - fizičke osobe.

RADNICI DALMATINKE NOVE DANAS BI TREBALI POčETI S RADOM

Radnici Dalmatinke Nove danas su se, nakon 80 dana obustave rada, vratili u tvornicu, no još uvijek nisu započeli sa radom. Neslužbeno doznajemo kako je nekolicini radnica istekao ugovor, a ostatak radnika se solidalizirao sa njima te Upravi uputio zahtjev za produljenjem njihovih ugovora, nakon čega bi svi skupa trebali započeti sa radom.

POčELA šKOLSKA GODINA

U osnovnim i srednjim školama danas počinje nova školska godina 2007./2008. U klupe osnovnih škola na području Cetinskog kraja ukupno će sjesti 5 227 učenika, što je 64 učenika manje u odnosu na prošlu godinu.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Danas će se u Gradskoj vijećnici, s početkom u 13,00 sati održati sjednica Gradskog poglavarstva. Na dnevnom redu naći će se 13 točaka, od kojih izdvajamo - Prijedlog zaključka o raspisivanju javnog nadmetanja za ustupanje usluge idejnog i glavnog - izvedenog projekta nogostupa s javnom rasvjetom i prihvatom oborinskih voda od ulice Braće Radić, ulicom Put Pavića do Zorke na Klancu; Prijedlog Ugovora o sufinanciranju radova rekonstrukcije, adaptacije i izgradnje Alkarskih dvora u Sinju; Prijedlog Ugovora između Grada Sinja i Poduzeća «Autoprijevoz» d.o.o. Sinj o sufinanciranju prijevoza učenika i studenata za 2007./2008. školsku godinu; Zamolba Upravnog vijeća Dječjeg vrtića «Bili cvitak « Sinj za povećanje iznosa kojima roditelji sudjeluju u cijeni programa.

SPORT

U susretima 2. kola 3. HNL Junak je na domaćem terenu odigrao 0:0 sa Jadranom iz Ploča, dok su nogometaši Hrvaca i u ovom kolu bili uspješni, pobjedivši u Stobreču ekipu Primorca rezultatom 3:1.
U susretima 1.kola 4. nogometne lige OSK je u Otoku pobijedio Slavena iz Grude rezultatom 2:1, dok su nogometaši Glavica u Prološcu protiv Mladosti odigrali 2:2.
U prvom susretu županjiske nogometne lige Tekstilac je u Runoviću poražen od Mračaja rezultatom 3:1.


Pobjednik galopskog memorijala « Alije Izetbegovića» u Bihaću je grlo Magambo iz galopskog kluba Blaškan Ringo iz Sinja, a u trci na 2000m pobijedila je Roksolina iz galopskog kluba Mustang iz Glavica.

Pobjednice 13. memorijalnog rukometnog turnira u Sinju su mlade rukometašice reprezentacije Hrvatske koje su bile bolje od ekipe Podravke.

Ragbijaši Nade ukupni su pobjednici 4. ragbi turnira u Sinju, gdje je u 3 kategorije sudjelovalo 5 ekipa.

Desetogodišnji Lovre župić, član teniskog kluba «Alka» Sinj pobjednik je turnira iz serije turnira Dalmatinskog ciklusa do 10 godina. Lovre je u konkurenciji 32 dječaka do finala nadvisio 5 protivnika, te u finalu svladao Josipa Mirkovića iz teniskog kluba «Pomak» Split, rezultatom 6:1. Turnir je ovog vikenda igran na terenima teniskog centra Hoteli Makarska u Makarskoj a na njemu je sudjelovalo više od 90 djevojčica i dječaka iz svih županija južnog dijela Hrvatske.

KRONIKA 92

PP SINJ, Dana 02.09.2007.g. izvršena je kriminalistička obrada nad jednim maloljetnikom i dvadesetogodišnjakom. Utvrđeno je da je istog dana oko 00,30 sati na području Sinja, došlo do fizičkog sukoba između maloljetnika i drugog maloljetnika, a nakon čega je dvadesetogodišnjak ovom drugom maloljetniku koji je pao na tlo (razbijenom pivskom bocom) zadao ubode i nanio mu TTO. Protiv sviju je podnesena PP iz čl.13. ZPPJRM, dok je protiv dvadesetogodišnjaka podnesena KP-a iz čl.90. u svezi čl.33. (Ubojstvo u pokušaju), nakon čega je doveden u žIC, gdje mu je određen pritvor.
IZVOR: PU SD