Subota, 3.09.2005.

PRIPćENJE PU SPLITSKO-DALMATINSKE žUPANIJE

Splitska policija poslala je službeno priopćenje za javnost u kojem se objašnjava incident koji se dogodio 31. srpnja u mjestu Jabuka kada je došlo od strane policijskih službenika do uporabe sredstava prisile, tjelesne snage i sredstava za vezivanje prema Ikici Botici i Jošku škalicu.

Policijska uprava splitsko dalmatinska - stoji u priopćenju, nakon preciznog utvrđivanja činjeničnog stanja te ispitivanja svih sudionika događaja, uključujući i gospodu škalicu i Boticu opravdala je uporabu sredstava prisile koja je bila u granicama opravdanih razloga sukladno zakonskim člancima. Naime samom događaju je prethodilo oglušivanje Joška šaklice koji je upravljao osobnim automobilom na znak policijskog službenika da se zaustavi na mjestu kontrole prometa. Policijski službenici nakon toga su o svemu izvijestili policijskog službenika H.B. koji ih je uspio sustići te pokušao izvršiti kontrolu isprava škalica. Za vrijeme dok je škalic tražio isprave iz vozila je izišao suvozač Botica te verbalno, a potom i tijelesno napao policijskog službenika koji je sredstvima veze tražio pomoć koju su mu naknadno pružili policijski službenici koji su škalica pokušali prethodno zaustaviti. Dolaskom na mjesto događaja policajci primjećuju kako je H.B. uzmicao od tjelesnih nasrtaja Ikice Botice koji ga je rukama udario u predjelu prsa, a Joško škalic koji je izišao iz vozila nogom ga udara po sredini tijela, a također i šakom u predjelu glave.
U tom trenutku policajci pokušavaju svladati jako aktivan otpor škalica i Botice, a potonji sa ovakvim otporom nastavlja i u služebenom vozilu. škalica i Botica privedeni su u Policijsku postaju, dok je policijski službenik H.B. upućen u Dom zdravlja poradi liječničke pomoći.

Važno je spomenuti da je zbog zadobijenih ozlijeda , ističe se u priopćenju, policijski službenik H.B. nije bio u kontaktu sa škalićem Boticom , stoga su neistinite tvrdnje da ih je upravo H.B. maltretirao, a potom i pretukao.

Policijska uprava- nije zadovoljna činjenicom da je do upotrebe sredstava prisile uopće došlo, međutim to je bio jedini način savladavanja alkoholiziranih škalice i Botice. Upravo ovakva primjena prisile uzrokuje nastanak lakših ozlijeda kako su ih okvalificirali liječnici.

U priopćenju koje potpisuje načelnik ureda Policijske uprave splitsko-dalmatinske Ninoslav ćurić nadalje stoji kako će policijski službenici i dalje svoj posao raditi bezkompromisno štujući pozitivno pravne propise Republike Hrvatske, te neće dozvoljavati da pojedinci posebice oni u alkoholiziranom stanju koji ne vladaju svojim postupcima nekažnjeno napadaju predstavnike policije koji svakodnevno pošteno obavljaju svoje zadaće pri tome nerijetko izlažući svoj život opasnosti.

BLAGDAN SV. MIHOVILA U TRILJU

Nakon ljeta koje je u gradu Trilju obilovalo dugim nizom športskih događanja, grad Trilj se počeo pripremati za organizaciju obilježavanja tradicionalnih Mihovilskih dana.

U sklopu dana Svetog Mihovila održava se i pozivni nogometni turnir na travnatom terenu u čaporicama. Prijavljeno je 17 nogometnih ekipa iz naselja sa sa područja Grada Trilja. Turnir započinje u nedjelju 4. rujna sa prvom utakmicom u 15,30 minuta. Posebna atrakcija je nogometni susret žena protiv djevojaka iz naselja čaporice, taj susret najavljen je za nedjelju od 18 sati .

SPORT

Utakmica Prve županijske lige u Hrvacama odigrati će se danas, a ne kako je bilo najavljivano u nedjelju. Tako će danas na terenu nogometnog kluba Hrvace u prvom kolu od 17 sati igrati nogometni klub Glavice i domaćini NK Hrvace.

OBAVIJEST IZ PD "SVILAJA"

Obavještavaju se članovi planinarskog društva Svilaja, a i ostali zainteresirani mještani da se organizira radni izlet na Orlove stine na Svilaji. Radit će se na zidanju kata doma, septičke jame kao i gradnji vanjskog stepeništa i uređenju okoliša zavisno o broju prisutnih. Sa sobom je potrebno ponijeti alat, a prijevoz i hrana u vlastitoj su režiji - ističu iz društva. U slučaju kiše radit će se na uređenju unutrašnjih prostorija. Sve dodatne informacije u prostorijama društva od 19, 30 do 21 sat.

OBAVIJEST IZ "VODOVODA I čISTOćE" SINJ

Zbog neodgodivih radova na vodovodnoj mreži u ponedjeljak 5. rujna od 9 do 13 sati doći će do prekida u snabdijevanju vodom za potrošače na području Brnaza, tako će bez isporuke vode bit potrošači od Panzine ulice do čarića briga, odnosno do skretanja za Mandačevu Glavicu. Iz vodovoda mole potrošače da se opskrbe potrebitim količinama vode.

VRIJEME

Danas nas očekuje pretežno sunčano vrijeme sa umjerenom burom. I dalje vrlo toplo sa temperaturama do 33 stupnja Celzijeva.