Petak, 3.08.2018.

Zadarska Munita u sridu!


Klapa Munita iz Zadra pobjednica je ovogodišnjeg jubilarnog 10 . Festivala marijansko – duhovne pjesme ‘Klape Gospi Sinjskoj’.
Festival ‘Klape Gospi Sinjskoj’ održan je sinoć u dvorištu Samostana Čudotvorne Gospe Sinjske pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Sabora RH, kao dio manifestacije ‘Dani Alke i Gospe Sinjske’. Najveći broj glasova publike i zlatni kip s likom Čudotvorne Gospe Sinjske osvojila je klapa Munita za izvedbu pjesme ‘Zdravo kćerce’, u obradi Vjekoslava Šuljića. Njihov nastup stručni ocjenjivački sud također je ocijenio najvišim ocjenama, tako da su Zadrani apsolutni pobjednici Festivala.
Nagrada stručnog ocjenjivačkog suda za najbolju obradu pripala je etnomuzikologu, glazbeniku i skupljaču hrvatskog tradicijskog glazbenog blaga za pjesmu Marijna Bašća u izvedbi klape Angeluš iz Zagreba.
Srebrni kip s likom Čudotvorne Gospe Sinjske za pjesmu ‘Djevice lijepa’ u obradi fra Stipice Grgata dobila je klapa Contra iz Splita, dok je klapa Angeluš osvojila brončani kip Gospe Sinjske i 3. mjesto.
Na početku programa sve prisutne pozdravili su dožupan Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić, i gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, a manifestaciju je otvorio gvardijan Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Petar Klapež.
IZVOR: WWW.FERATA.HR