Srijeda, 3.08.2016.

Festival Klape Gospi Sinjskoj

Pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, predsjednika Sabora Željka Reinera i Ministarstva kulture RH, u Sinju će se u četvrtak 04. kolovoza održati 8. Festival marijansko – duhovne klapske pjesme Klape Gospi Sinjskoj.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Klub Sinjana Zagreb organizira feštu na Gradskom bazenu

Klub Sinjana Zagreb i ove godine organizira tradicionalnu feštu na Gradskom bazenu Sinj, koja će se održati sutra, 4. kolovoza s početkom u 21 sat.

Prema riječima predsjednika Kluba Sinjana Zagreb Ivana Bote, cilj ove fešte je druženje zagrebačkih Sinjana s ljudima iz rodnog kraja te popularizacija Sinja i Cetinske krajine među njihovim prijateljima koji dolaze iz drugih mjeste Lijepe naše, a i šire.

‘Za dobru zabavu pobrinut će se grupa Stella i Z band, a sve posjetitelje očekuju domaći uštipci, sir i pršut te akcijske cijene pića. Cijena ulaznice je simboličnih 30 kuna, a mogu se kupiti na ulazu pred početak fešte. Broj ulaznica je ograničen, a svaka ulaznica ujedno je i kupon za tombolu. Dobitnike očekuje vrijedne nagrade. Prihod od ulaznica je namijenjen za kupnju klimatizacijskog uređaja za rodilište u Sinju. Ovim putem pozivamo još jednom sve na provjereno dobru feštu, a osim dobre zabave, dolaskom na feštu činite i dobro djelo, jer pomažemo naše najpotrebnije’, kaže Bota.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Večer Sinjskih mažoretkinja


U sklopu manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’ večeras s početkom u 21 sat održat će se ‘Večer Sinjskih mažoretkinja i gostiju’.

Na tradicionalnoj, devetnaestoj po redu ‘Večeri Sinjskih mažoretkinja i gostiju’ nastupat će gošće iz Trilja, Kaštela i Segeta. Publika će moći uživati u ukupno dvadeset koreografija koje će za njih izvesti Sinjske mažoretkinje i njihove gošće.

Sinjske mažoretkinje pozivaju sve ljubitelje mažoret plesa da dođu u što većem broju i na taj način uveličaju njihovu večer koja će se održati na Košarkaškom igralištu.