Ponedjeljak, 3.08.2015.

Miro Bulj: ‘Vratite ploču koju je postavio general Gotovina’Nezavisni sinjski vijećnik, bivši član Uprave Viteškog alkarskog društva i bivši alkarski momak Miro Bulj uputio je otvoreno pismo Upravnom i Nadzornom odboru VAD-a kojim traži da na Alkarske dvore vrate ploču koju je 1999. godine postavio general Ante Gotovina.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Danas 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Danas s početkom u 17 i 30 sati održat će se 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja. Na dnevnom redu ovaj put je 14 točaka.
Tako će se i danas pokušati odabrati Predsjednik i Potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja. Na dnevnom redu su i Prijedlog Godišnjeg izvještaja o izvršenju  Proračuna Grada Sinja za 2014. godinu te prijedlog Izmjena i dopuna Proračuna Grada Sinja za 2015. godinu. Raspravljat će se i o naknadi za razvoj, a i o dodjeli javnih priznanja Grad Sinja z 2015. godinu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Večeras otvaranje izložbe Biljane Gaurine ‘Alkaruše’

Večeras u 20 sati u Alkarskim dvorima svečano se otvara izložba Biljane Gaurine ‘Alkaruše’.
Autorica je pripremila 19 fotografija na kojima su prikazane ‘alkaruše’, majke i žene alkara. Izložbu možete pogledati od 3. kolovoza do 31. kolovoza 2015. godine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Cetinska krajina kroz etnografsku zbirku Franjevačkog samostana u SinjuU utorak, 4. kolovoza 2015. u 18,30 sati, u Alkarskim dvorima u Sinju bit će otvorena izložba Cetinska krajina kroz etnografsku zbirku Franjevačkog samostana u Sinju.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR