Subota, 3.08.2013.

Mladen Vučković pobjednik 298. Čoje!Pobjednik 298. Čoje je alkar Mladen Vučković koji je u tri trke sakupio ukupno 8 punata!
Nadmetanjem za Čoju danas su na Alkarskom trkalištu nastavljene 298. alkarske svečanosti. Nakon tri trke najviše punata, ukupno 8, imao je alkar Mladen Vučković, koji se ove godine oprašta od alkarskih nadmetanja. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Zabrana prometovanja središtem grada

U cilju nesmetanog i što uspješnijeg održavanja 298. Alke, PP Sinj sutra će ograničiti promet ulicama Sinja.
U vremenu od 6 sati pa do završetka svečanosti za promet će biti zatvorena Ulica Matića, na semaforima na križanju sa Splitskom ulicom, zatim ulica Put Petrovca kod skretanja za ulicu Put Ruduše, te Ulica 126. brigade HV kod križanja sa ulicom Put Pazara.
Također u vremenu od 6 sati pa do završetka svečanosti neće biti dopušteno parkiranje vozila u slijedećim ulicama: Luka, 126. brigade, Put Petrovca, Istarska, Petrovac i A. K. Miošića.
Policija moli sve stanare navedenih ulica da dvoja vozila noćas ne parkiraju u tim ulicama već da nađu alternativna rješenja.
Mole se građani za razumijevanje i poštivanje navedenih ograničenja, kako bi na taj način dali svoj doprinos za nesmetano odvijanje ovogodišnje Sinjske Alke.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Josipović dolazi, Milanović se ispričao, Mesić nije pozvan…

Premda je bilo godina u kojima su visoki državni dužnosnici u alkarskim danima zaobilazili Sinj, dolazak na Alku u pravilu je pitanje političkog prestiža. Tko će sve ove godine obradovati gostoljubive Sinjane nazočnošću na njihovoj Alki, zapitali smo voditelja protokola 298. Alke i potpredsjednika VAD-a Dinka Bošnjaka. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Klapa Petarda pobjednik festivala ‘Klape Gospi Sinjskoj’

U crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju je sinoć, pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, održan 5. festival duhovno-marijanske pjesme ‘Klape Gospi Sinjskoj’.  Pobjedničku skladbu Joška Ćalete ‘Zdrava o, Divice mnogo milostiva’ izvela je klapa Angeluš iz Zagreba. Nagradu publike osvojila je pjesma Majko našeg Brača koju je izvela Klapa Petarda iz Zagreba. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Večeras ‘Večer viteštva i folklora’

Večeras će se u Sinju održati tradicionalna ‘Večer viteštva i folklora’.
‘Večer viteštva i folklora’ organizirala su kulturno-umjetnička društva s područja grada Sinja, u okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe 2013.’  Osim KUD-ova Brnaze, Glavice, Sinj i Vrlo te Udruge za očuvanje baštine Cetinskog kraja nastupit će i njihovi gosti. Program će početi u 21 sat.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Šima Čović pobjednica ‘Prvenstva svita u pečenju Sinjskog uštipka’Šima Čović pobjednica je trećeg ‘Prvenstva svita u pečenju Sinjskog uštipka’.

U okviru 4. Sinjskog sajma sela, kojeg je organizirala Turistička zajednica Sinj, sinoć je na Trgu dr. Franje Tuđmana održano ‘Prvenstvo svita u pečenju Sinjskog uštipka’.

Prvenstvo već treću godinu za redom organizira Sinjsko pučko kazalište, a svake godine budi sve veće zanimanje javnosti.

Na ovogodišnjem Prvenstvu sudjelovalo je 6 natjecatelja, a prema ocjeni četveročlanog žirija, kojega su činili predsjednica Sandra Levantin Kovač, Ana Barać, Josip Richter i Marko Duvnjak, najbolji uštipak ispekla je Šima Čović iz Glavica, rodom Tijaričanka. Drugo mjesto osvojila je prošlogodišnja pobjednica Ema Vlajčević iz Glavica rodom Vrličanka, a treće Dragica Vuković iz Sinja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR