Srijeda, 3.08.2011.

Večer mažoretkinjaSutra 04.08 s početkom u 21 h na Košarkaškom igralištu Sinjske mažoretkinje i njihove gošće mažoretkinje iz Rogoznice, Segeta, Kaštela, Solina, Splita i Trilja održat će "Večer mažoretkinja" u sklopu manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe". Program nastupa biti će raznolik, izvest će se ukupno 25 koreografija  u različitim disciplinama mažoret plesa i twirlinga.
Cijena karte je 10 kuna, a karte se prodaju na ulazu prije početka nastupa. U slučaju kiše cjelokupni program se premješta u Sportsku dvoranu.
Program se odvija pod pokroviteljstvom grada Sinja.

Festival marijanskih pjesama

U Franjevačkom samostanu Čudotvorne Gospe Sinjske večeras u 21 sat održat će se festival marijanskih pjesama 'Klape Gospi Sinjskoj'. Na festivalu se natječe 14 klapa, a za vrijeme glasovanja nastupit će klape s područja Cetinskog kraja. Ulaznice se u Sinju mogu kupiti na porti samostana te u knjižarama Duga i Axel.

O organizaciji festivala porazgovarali smo sa sinjskim gvardijanom fra Božom Vuletom. Opširnije...

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održan još jedan 'Mikrofon je Vaš'Josip Grčić s pjesmom 'Zora bila' i Anamarija Prološčić s pjesmom 'Odlaziš' pobjednici su ovogodišnjeg festivala 'Mikrofon je Vaš'.
Na tradicionalnom festivalu pjevača amatera 'Mikrofon je vaš', koji je održan sinoć pred brojnom publikom, nastupilo je 23-je mladih glazbenika.

Glasovima publike prvo mjesto osvojio je Josip Grčić, koji je izveo pjesmu Klape Intrade. Stručni žiri, u kojem su bili glazbenici Zoran Banović i Pave Ćosić, te ravnatelj KUS-a Boris Filipović Grčić, najveći broj bodova dodjelio je Anamariji Prološčić, za izvedbu pjesme 'Odlaziš' Lane Jurčević.

Među nagrađenima su i Maša Prcela s pjesmom 'Zovem da ti čujem glas', Karolina Šabić koja je otpjevala 'Razmažena', Ani Kažimir koja je izvela pjesmu 'Ti si želja mog života' i Dino Roguljić s pjesmom 'Moj Ivane'.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Foto izložba 'Prizori iz davnina'

Mladi autori do 21 godine iz 59 zemalja svijeta sudjeluju u međunarodnom projektu zvanom 'Baština'.
Sinj nije slučajno odabran. Alka, Velika Gospa, povijest Cetinskog kraja i ljepote prirode kazuju sve. Sukladno propozicijama Natječaja i odluci Izvršnog odbora Hrvatskog fotosaveza, članovi Ocjenjivačkog suda Hrvatskog fotosaveza u sastavu
Zlata Medak, voditeljica programa za mlade Hrvatskog fotosaveza, Valentino Bilić Prcić, slobodni umjetnik fotograf, i Jelena Popić, prof., pregledali su 19. i 23. travnja 2011. godine 1.323 fotografije 176 autora i odabrali za kolekciju Hrvatskog fotosaveza na Međunarodnoj izložbi mladih autora 'XVI. međunarodni fotografski doživljaj baštine 2011.' osam fotografija iz naše zemlje. Među njima su dvije fotografije mladih sinjskih fotoamatera. To su članovi Foto-video udruge Sinj Nikola Pavić i Karla Ljubičić, čije će fotografije crkve sv. Spasa na izvoru Cetine i kamenih stećaka kod Ciste Provo obići svijet.
Sve je to dio velike izložbe fotografija koja će se upriličiti i otvoriti sutra u 20 sati u galeriji 'Galiotović', u okviru 'Dana Alke i Velike Gospe'. Osim motiva Sinja posebnost je prikaz baštine Hvara i Imotskog - dakle, spoj otoka i Zagore. Inače, u vremenu trajanja ove izložbe odradit će se i foto radionica HFS u našem gradu.
Dođite i vidite skrivenu ljepotu i baštinu našega kraja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

4. Dani Antike Sinj - SuperiorumU okviru manifestacije 'Dani Alke i Velike Gospe' u Sinju, dana 31. srpnja 2011.g., održani su 4. Dani Antike Sinj – Superiorum. Iako organizatorima, udruzi Promotoru kulturnog događaja 'Gaj Laberije' vremenske prilike nisu išle na ruku, pa se datum održavanja morao pomaknuti za osam dana, događaj je vrlo dobro popraćen.
 Manifestaciju je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Sinja Milan Smoljo koji je naglasio kako je Odbor 'Dana Alke i Velike Gospe' vrlo zadovoljan radom Udruge koja želi ukazati da se upravo u Cetinskom kraju igrao prvi nogomet, te sačuvati tu tradiciju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Kronika 192

Jučer oko 16,00 sati službenici dubinske kontrole u mjestu Svib pokušali su zaustaviti osobno vozilo marke Golf stranih registarskih oznaka koje je nezakonito prešlo državnu granicu u blizini graničnog prijelaza „Aržano-Pazar“. Vozač se nije zaustavio na znak policije "stop" već je ubrzao i krenuo u bijeg. Nakon potjere vozilo je pronađeno dok su vozač i putnici napustili vozilo i pobjegli. Pregledom vozila zamijećena je veća količina vreća u kojima se nalazilo smrznuto meso.  Nakon što je na vozilu obavljen očevid prevezeno je u krug policije. Danas je nastavljeno kriminalističko istraživanje.

Također jučer, oko 22,00 sati službenici Postaje granične policije Trilj su u mjestu Studenci uočili teretno vozilo marke Iveco u prelasku državne granice na mjestu gdje je postavljenim znakom to izričito zabranjeno. Vozilom je upravljao 30-godišnjak, a u tovarnom prostoru uočena je veća količina PET ambalaže.  Vozač je uhićen i priveden u policiju gdje je provedeno istraživanje nakon kojega je pušten. Slijedi podnošenje Optužnog prijedloga sukladno Zakonu o nadzoru državne granice i Carinskom zakonu.
IZVOR: PU SD

Prohodnost cesta

Zbog radova je obustavljen promet na dionici autoceste A2 Zagreb-Macelj između Trakošćana i Đurmanca u smjeru Zagreba. Vozi se obilazno državnom cestom D1.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod-istok).

Do 19. kolovoza u 18 sati zbog radova zatvorena je državna cesta D34 kroz grad Slatinu. Obilazak za osobna vozila je: Slatina(D2)-Nova Bukovica(ŽC4045)-Miljevci(ŽC4038)-Čađavica(D34), a za teretna: Slatina (D2)-Našice(D53)-Donji Miholjac (D34) i dalje prema Osijeku.
IZVOR: HAK
...