Utorak, 3.08.2010.

Postavljena fontana na Petrovcu

Danas, 3. kolovoza, je postavljena fontana na Petrovcu, koja je prije nekoliko mjeseci restaurirana. Već od sutra Sinjani će s nje moći piti vodu.

Vojvoda Ante Vučić obznanio odluku o alkarima kopljanicima za 295. alkarske svečanosti

Vojvoda Ante Vučić obznanio  je odluku o alkarima kopljanicima za 295. alkarske svečanosti. Kao i predhodne godine odlučeno je kako će maksimalan broj alkara, njih 17 biti kopljanici (alajčauš Tonći Bešlić, Ante Zorica, Nenad Marić, Kristijan Bikić, Tino Radanović, Dušan Ivandić, Mario Šušnjara, Ivica Filipović Grčić, Mladen Vučković, Ante Runje, Andrija Hrgović, Ante Poljak, Denis Gugić, Ivo Zorica, Hrvoje Filipović Grčić i  Petar Tomašević). Među njima je i jedan debitant (Josip Čačija). Vojvoda je isključio alkara Alena Filipovića Grčića jer nije ispunio obvezu zajedničkog fotografiranja i sudjelovanja na misi. Jakov Jerkan je oslobođen obveze sudjelovanja na osobni zahtjev.
Vojvoda je odredio barjaktara, ađutanta  i tri pratitelja barjaka.

Obavijest

Grad Sinj će i ove školske godine sufinancirati kupnju udžbenika učenicima osnovnih i srednjih škola s prebivalištem na području Sinja kojima prihod po članu obitelji za mjesec prije podnošenja zamolbe ne prelazi iznos od 700,00 kn, a ne ostvaruju ovakvu pomoć po nekoj drugoj osnovi.
Novčane iznose kojima će se sufinancirati kupnja udžbenika utvrdit će Socijalno vijeće Grada Sinja.
Zamolbe se predaju u pisarnicu Grada osobno ili poštom najkasnije do 03. rujna 2010. godine.

"Dani Alke i Velike Gospe"

Večeras u 21 sat u Alkarskim dvorima bit će predpremijera dokumentarnog filma ratnog snimatelja Petra Malbaše. Ovaj film prikazuje ratne snimke Petra Malbaše u 5 godina Domovinskog rata.

U Galeriji galiotović u 21 sat otvoriti će se izložba Foto-video udruge Sinj „Alka kroz povijest“.

13. revija Sinjskih mažoretkinja i gostiju

Dana 05.08.2010 na košarkaškom igralištu (ili u slučaju kiše u sportskoj dvorani) s početkom u 21.00h održat će se 13. revija Sinjskih mažoretkinja i gostiju. Nastupit će 5 grupa sinjskih mažoretkinja, te gosti iz Splita, Solina, Kaštela, Rogoznice, Vodica, Podstrane i Korčule. Ulaz je 10 kn, a ulaznice se prodaju na ulazu na dan revije.

Stanje na cestama

Tijekom dana, duž jadranske obale, na prilazima turističkih središta i na većini cesta u Istri, moguće su gužve i zastoji, kao i vožnja u koloni.

Danas, 3. Kolovoza, između 17 i 18 sati na pet minuta zbog radova će biti zatvorena državna cesta D 1, na dionici Grlo-Dugopolje.

Sutra, 04. kolovoza, od 15 do 23 sata, uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, i u četvrtak 5. kolovoza, od 14 do 23 sata, vrijedit će zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 t, na važnijim državnim cestama. Na autocestama, kao i na Ličkoj magistrali (D 1) zabrane nema.
IZVOR: HAK