Ponedjeljak, 3.08.2009.

294. SINJSKA ALKA

Boško Ramljak bit će barjaktar na 294. Sinjskoj alci, odlučio je vojvoda Ivan čikara. Boško Ramljak rođen je 1967. godine, dragovoljac je Domovinskog rata, dugogodišnji alkarski momak, a u dva mandatna razdoblja od 1998. do 2005. bio je i arambaša alkarskih momaka.

Izbor Boška Ramljaka bio je povod žestokog verbalnog napada Dražena Pavlovića, predsjednika sinjske HVIDR-e i koordinacije braniteljskih udruga Sinja i Cetinskog kraja na alkarskog vojvodu Ivana čikaru. To se dogodilo u crkvenom dvorištu nakon mise za članove VAD-a. Nezadovoljan Ramljakovim izborom, Pavlović je čikari spomenuo potporu braniteljske populacije prilikom njegovog izbora za vojvodu, a spomenuti su i kukavičluk i dezerterstvo. Nakon toga Pavlović je otišao, a nitko od prisutnih članova Uprave nije želio komentirati spomenuti događaj....

OBAVIJEST

U osnovnoj školi Fra Pavla Vučkovića od danas do 11. kolovoza mogu se donijeti prošlogodišnji udžbenici na razmjenu. U Oš Ivana Lovrića i Oš Kamešnica Otok knjige će se razmjenjivati danas i sutra. Popis knjiga koje će biti u uporabi u 2009/2010 školskoj godini objavljen je na školama, a dostavljen je i u sinjske knjižare. S obzirom da su se neki udžbenici mijenjali bit će potrebno kupiti dio knjiga.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2009."

U sinjskom kinu večeras će biti izvedena predstava Cinco i Marinko, u režiji kazališne družine Glumci u Zagvozdu.
Igraju Vedran Mlikota i Danko Ljuština. Početak je u 21 sat.

U okviru manifestacije Dani Alke i Velike Gospe, večeras u 20 sati bit će otvorena izložba Andrije Vučkovića-radovi na žici. Izložba će biti postavljena u Brnaškoj ulici br. 13.

Pola sata kasnije, u organizaciji udruge SKUP, u pivnici DCDM, bašti bivšeg restoarana Dalmacija u Vrličkoj ulici počet će književna večer s Antom Tomićem. Moderator večeri će biti Tanja Mravak.

OBAVIJEST

Djelatnici Likomed veterine sutra će, 4. kolovoza, ukoliko budu povoljne vremenske prilike, na području općine Otok obavljati dezinsekciju komaraca. Obavljat će se ULV metodom s vozila. Mole se građani, posebno oni koji boluju od plućnih i alergijskih bolesti, da ujutro između 1 i 5 sati zatvore prozore kako insekticidni dim ne bi ušao u njihove domove. Upozoravaju se i pčelari da uklone pojilice s košnica i spriječe izlazak pčela sljedećih 48 sati. Dodatne informacije na 701 - 400.

SPORTGrlo Astala Luce Galopskog kluba Vreba Hrvace, s jokejom Aleksandrom šašićem, pobjednik je međunarodne galopske priredbe Mediteranski kup. Astala Luce pobjedu je odnijela u glavnoj trci na 2 tisuće metara.

Danas, 3. kolovoza, se igra 1. kolo malonogometnog turnira. Na rasporedu je šest utakmica, a prva se igra s početkom u 19,00 sati.

KRONIKA 92

Policijski službenici PP Sinj jučer su proveli kriminalističku obradu nad 21-godišnjakom. Osnovano se sumnja da se osumnjičeni istog dana oko 3.30 sati u Sinju, upravljajući motociklom bez zaštitne kacige i u alkoholiziranom stanju, nije zaustavio na policijske znakove za zaustavljanje. Nakon što ga je policijski službenik na službenom motociklu sustigao, 21-godišnjak je svojim motociklom namjerno udario u službeni motocikl pri čemu su oba sudionika pala na tlo, lakše se ozlijedivši. Protiv 21-godišnjaka su podnesene kaznene prijave za Napad na službenu osobu, Uništenje i oštećenje tuđe stvari i Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, nakon čega je doveden u županijski istražni centar.
IZVOR: PU SD