Petak, 3.08.2007.

292. SINJSKA ALKADanas počinju 292. alkarske svečanosti. Natjecanje za Baru na alkarskom trkalištu počinje u 18 sati, a pobjednika prvog dana natjecanja očekuje 10.000kn, brončana plaketa alke i 2m sukna.

OBAVIJEST

U prostorijama VAD-a mogu se predići rezervirane ulaznice i ulaznice s pozivnicama za 292. Sinjsku alku. Ulaznica u slobodnoj prodaji neće biti.

15. GODIšNJICA SREDIšTA ZA OBUKU VOJNIKA SINJ

U Središtu za obuku pješaštva Sinj, koji u nedjelju navršava 15. godina ustrojavanja, danas je održana svečana proslava. Nazočili su joj izaslanik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske general Slaven Zdilar, zapovjednik zapovjedništva za izobrazbu i obuku Hrvatske kopnene vojske brigadir Ivan Zelić, izaslanik zapovjednika korpusa brigadir Jozo šerić, te predstavnici vojnih, crkvenih i civilnih vlasti. Jutros su na spomenik poginulim braniteljima na groblju svetoga Frane položeni vijenci, a zatim je održana sveta misa zahvalnica.

12. GODIšNJICA VOJNO-REDARSTVENE OSLOBODILAčKE AKCIJE "OLUJ"

U nedjelju se navršava 12. godišnjica vojnoredarstvene oslobodilačke akcije Oluja, čije je obilježavanje počelo danas u 15,00 sati, na športsko - rekreacijskom centru «česma». Iz bogatog kulturno - zabavnog programa izdvajamo revijalnu utakmicu između Veterana Hajduka i Veterana Ratnika koja će početi u 19,00 sati. U 21,00 sat počet će koncert Dražena žanka. Organizator proslave je HVIDR-a Vrlika, a pokrovitelj Grad Vrlika.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2007."Sinoć je u sinjskom kinu održan tradicionalni festival pjevača amatera «Mikrofon je vaš», na kojem je nastupilo dvadeset mladih pjevača. Po glasovima publike prvo mjesto osvojio je Marko Lovrić s pjesmom «My number one», drugo mjesto Brigita i Monika Runje, a treće Toni župić. Po glasovima žirija najbolja je bila Mia Romac, koja je otpjevala pjesmu «Najbolja glumica», drugo mjesto pripalo je Anđeli Jadrijević, a treće Andrei Lovrić.

U okviru manifestacije dani Alke i Velike Gospe na Trgu dr. Franje Tuđmana večeras će se održati tradicionalna «Večer mažoretkinja». Uz Sinjske mažoretkinje predstavit će se i njihove gošće iz Kaštela, Splita, Solina, Trilja, Segeta i Vodica. Program će početi u 21,00 sat.

U hotelu Alkar sinoć je otvorena izložba slika Andrije Bareze.

U Galeriji Galiotović postavljena je retrospektivna izložba radova kipara i slikara Ive Filipovića Grčića, u Vrličkoj ulici br. 6 izložba slika sinjske umjetnice Nine Lovrić, a u Palači Tripalo izložba radova Ede Kerekeš- Kraljević «Već viđeno».

Odgođen je početak drugog međunarodnog kadetskog košarkaškog turnira, koji je organiziran u okviru manifestacije Dani Alke i Velike Gospe, a koji je trebao početi danas. Turnir će se održavati od 10. kolovoza, na košarkaškom igralištu.

KRONIKA 92

PP SINJ, 02.08.2007. g. oko 21,45 sati, u mjestu Karakašica, na DC 1-, četrdesetčetvorogodišnjak je krećući se iz smjera Vrlike u smjeru Sinja upravljao sa motociklom marke Honda, a kao suvozačiva na motociklu nalazila se tridesetdvogodišnjakinja. Poduzeo je radnju nepropisnog pretjecanja OA marke Z-128, kojim je upravljao pedesetsedmogodišnjak, alkoholiziran /0,73 g/kg/, a koji je istovremeno poduzeo nepropisnu radnju skretanja u lijevo. Došlo je do naleta motocikla na lijevi bočni dio OA. četrdesečetvorogodišnjak nije koristio zaštitnu kacigu te je zadobio TTO /ozljeda glave-opasne po život/ te je zadržan na Odjelu JIL-a KB Split, dok je tridesetdvogodišnjakinja koristila zaštitnu kacigu te je zadobila LTO.

PP SINJ, 03.08.2007. g. u ranim jutarnjim satima, dvadesetosmogodišnjak je u alkoholiziranom stanju /1,09 g/kg/ ispred obiteljske kuće pucao iz lovačke puške ispalivši dvije patrone u zrak. Dolaskom službenika dragovoljno je predao pušku kao i lovački karabin te pripadajuće streljivo. Slijedi prekršajna obrada.
IZVOR: PU SD