Četvrtak, 3.08.2006.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA


Danas s početkom u 10,30 održana je 12. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja sa sljedećim dnevnim redom:
1.Prijedlog Odluke o o dodjeli javnih priznanja Grada Sinja za 2006. godinu.
2.Izvješće Državnog ureda za reviziju o obavljenoj reviziji financijskih izvještaja i poslovanja Grada Sinja za 2005. godinu
3.Izvješće o izvršenju Proračuna Grada Sinja za I.-VI. 2006. godine
4.Prijedlog odluke o izboru najpovoljnijih ponuda za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Grada Sinja, označenog kao čestica zemljišta 1958, 1959, i 1960 sve k.o. Turjaci, te č.z. 3893 k.o. Brnaze.
...

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2006."

U utorak 8. kolovoza od 20 sati biti će i predstavljanje knjige profesora dr. Ivice Gusića i Filipa Gusića "Rječnik govora Dalmatinske zagore i zapadne Hercegovine". Predstavljanje će biti u Gradskoj knjižnici od 20 sati, a predstavljači će biti profesori Anđelko Marić i Milica Dalbello.

ZAVRšNE PRIPREME ZA 291. SINJSKU ALKU

U tijeku su posljednje pripreme za ovogodišnja alkarska nadmetanja. Delegacije Grada i VAD-a bile su i u Zagrebu gdje su proveli niz aktivnosti vezanih za uspješnost organizacije ovogodišnje alke i svih drugih aktivnosti koje se planiraju u budućnosti.
Poslijepodne na alkarskom trkalištu bit će generalna proba alkara i momaka.
Iz vodstva VAD-a najavljuju veliki broj visokih gostiju iz javnog, političkog i kulturnog, vjerskog i vojnog života. Isto tako ističu kako, nažalost, nema više ulaznica u pretprodaji za ovu alku.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE"

Kulturni program "Dani Alke i Velike Gospe" sinoć je ponudio veliki događaj koncert klape Sinj i njihovih gostiju. Nastupili su ženska klapa Mirakul iz Splita, operna pjevačica Sanja Erceg Vrekalo, Iva Ajduković. Pred više od 700 gledatelja uz već prepoznatljive interpretacije naše klape i Sanje Erceg oduševljenju gledateljstva nije bilo kraja kada su svoje glasovne mogućnosti pružile članice ženske klape Mirakul iz Splita.

Poslijepodne u 18 sati na Gradskom stadionu održat će se velika humanitrna priredba gdje će se u nogometnom susretu sastati humanitarne zvijezde Grada Zagreba i selekcije veterana Junaka i hajduka. Cjelokupni prihod od ulaznica namjenjen je djeci i mledeži oboljeloj od malignih bolesti i sinjskoj podružnici centa Juraj Bonaći.

Večeras u 20 sati u hotelu Alkar predstavljanje je knjige prof. Velimira Borkovića "Moj Sinj" u organizaciji Matice Hrvatske.

Večeras na košarkaškom igralištu počinje "Mikrofon je Vaš" natjecanje pjevača amatera. Pretprodaja ulaznica je u knjižarama i papirnicama "Axel" i "Duga".

SPORT

Jučer su izvučeni parovi predkola Hrvatskog nogometnog kupa. Nogometaši Hrvaca osvajači županijskog kupa 30. kolovoza u gostima će igrati protiv Oriolika iz Slavonskog Broda.
U prijateljskoj pripremnoj utakmici nogometaši Junaka u vrlo dobroj igri s visokih 7:1 pobjedili su Troglav iz Livna.

U ponedjeljak 7 .kolovoza započinje 11 tradicionalni turnir maloga baluna na otvorenom košarkaškom igralištu.Prijave se još uvijek mogu izvršiti na broju telefona udruge 822-522 ili 823-111. Napominjemo kako se turnir igra po sustavu 4+2, a kotizacija po ekipi je 400 kuna.

U subotu 5. kolovoza na Trgu dr Franje Tuđmana održava se turnir ulične košarke(street basket). Početak je u 11 sati ujutro prvenstvom Sinja, a poslije podne Masters susreti najboljih ekipa Dalmacije. Sve informacije mogu se dobiti na mobitel 091 531 1415 kotizacija za ekipe besplatna, a organizator je predvidio i vrlo vrijedne nagrade.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektro-energetskim postrojenjima u petak 4-tog kolovoza u vremenu od 9 do 11 sati bez napajanja električnom energijom biti će potrošači na području naselja Nova Sela, Ugljane, čaporice, Budimiri, Strizirep, Vrpolje Velić, Jabuka, Tijarica Gornja i Donja, Voštane, Bisko, Krušvar, Ercegovci i Prisoje od Krušvara do Silića- izvjestili su iz sinjskog pogona HEP-a.

OBAVIJEST IZ UDRUGE "NOVI PUT"

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti NOVI PUT Sinj zbog godišnjeg odmora neće raditi do 16. kolovoza. Udruga će s redovitim radom nastaviti u srijedu 16. kolovoza. Tijekom ljetne stanke građanima će i dalje biti otvoren kontakt telefon udruge 822-700.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas oblačno vrijeme sa mogućim pljuskovima i grmljavinom. Temperatura zraka između 28 i 30 stupnjava Celzijevih.