Petak, 3.07.2015.

Uređenje postamenta ispred Muzeja Cetinske krajineNa prostoru ispred Muzeja Cetinske krajine u tijeku je izvođenje radova na postamentu na kojem će biti smješten dio izložbenih eksponata.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sutra u sinjskom polju županijsko natjecanje orača

U sinjskom polju na lokaciji Muša, 500 metara desno od mosta na Kerepu, sutra će se održati 7. Županijsko natjecanje u oranju.
Prema najavama tajnika Udruge natjecatelja u oranju županije Splitsko-dalmatinske dipl. ing. Zvonka Balte i ove godine očekuje se zanimljivo natjecanje.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Besplatne vođene gradske ture na engleskom jezikuJučer je u Sinju u organizaciji Turističke zajednice grada Sinja održana prva besplatna vođena gradska tura uz pratnju licenciranog turističkog vodiča na engleskom jeziku.
U razgledu grada Sinja jučer je uživala grupa od 15-ak stranaca iz različitih dijelova svijeta koji žive i rade u Splitu, a većini je to bio prvi posjet Sinju. Gradska tura je započela na Alkarskom trkalištu, produžila do Alkarskih dvora gdje su posjetili izložbu Viteškog alkarsko društva ”I mi smo 300” te izložbu Vladimira Ankina Vrljića ”300 godina Sinja i njegove slave”. Laganom šetnjom su produžili do vile Danek i Šetališta Alojzija Stepinca sve do Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske nakon čega su se zasladili uštipcima. Na kraju su uživali u panoramskom pogledu s utvrde Kamičak i prošetali Vrličkom ulicom do stele Gaj Laberije te pažljivo slušali priču o nogometnoj lopti.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR