Srijeda, 3.07.2013.

Stručno predavanje ‘Ususret EU fondovima’

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Javnom ustanovom RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije organiziraju stručno predavanje ‘Ususret EU fondovima’ koje se održava u sklopu regionalnog predstavljanja informativno-edukativnog događaja ‘Dani EU fondova’.

Predavanje će održati stručnjaci iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sutra, 4. srpnja 2013. godine, u Alkarskim dvorima u Sinju.

Program predavanja ‘Jačanje svijesti regionalnih i lokalnih dionika’ počet će u 10 sati i trajat će do 14 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

6. memorijalani nogometni turnir Triljski branitelji

TRILJ – Djecaci NK Čaporice-Trilj osvojili su prvo mjesto u uzrastnoj kategoriji mladih pionira rodenih 2001/02 nakon boljih izvodenja jedanaesteraca protiv NK Adriatic. Trece mjesto osvojio je NK Pomak. Najboljim igracem u ovom uzrastu proglašen je Marko Radman-Livaja iz pobjednickog sastava, najbolji strijelac bio je Ivan Repic iz GOŠK-a, a vratar Ivan Kargotic iz Adriatica. Još su nastupili NK Glavice, NK GOŠK i NK Zmaj. Opširnije...
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

U petak otvaranje ‘Dana Galerije Plamenac’

U okviru ovogodišnjih ‘Dana Alke i Velike Gospe’ u Alkarskim dvorima će se 5. i 6. srpnja održati ‘Dani Galerije Plamenac’.
Podsjetimo, ‘Dani Galerije Plamenac’ prvi puta su održani prošle godine, kada su četiri ugledna suvremena hrvatska kipara – Stipe Sikirica, Josip Marinović, Kuzma Kovačić i Tomislav Kršnjavi – u atriju Alkarskih dvora modelirali svoja djela po motivima Sinjske alke i Čudotvorne Gospe Sinjske. Tom prilikom navedene kipare je u njihovom ‘atelijeru’, posjetila i ministrica kulture Andrea Zlatar. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Apel davateljima krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, Klub DDK Sinj, Udruga navijača Hajduka Torcida Cetinski kraj i Braniteljska zadruga Patriot organiziraju akciju darivanja krvi.
Akcija će se održati u subotu, 6. srpnja od 9 do 13 sati u prostorijama GD CK Sinj, u Ulici Miljenka Buljana.
Zbog nestašice krvi na Transfuzijskom odjelu KBC-a Split, organizatori apeliraju na sve davatelje i druge zdrave punoljetne osobe da u što većem broju dođu na akciju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR