Subota, 3.07.2010.

Sjednica Upravnog odbora VAD-a

Na sjednici Upravnog odbora VAD-a odlučeno je kako će novi-stari zamjenik alajčauša Tonća Bešlića biti njegov dosadašnji zamjenik alkar Ivo Zorica. Zamjenik arambaše Ive Vukasovića bit će alkarski momak Karlo Radović.

Gradski bazen Sinj za sve korisnike bit će otvoren od ponedjeljka

Gradski bazen Sinj za sve korisnike bit će otvoren od ponedjeljka, 5. srpnja, u 9 sati. Jednosatno korištenje bazena korisnike će stajati 10 kuna, a svaki naredni sat po pet kuna. U pripremi su mjesečne i obiteljske ulaznice s popustom.

Obavijest

Zbog postavljanja palki za promet je djelomično zatvorena ulica Alkarsko trkalište. Od zgrade Porezne uprave do ulaska u naselje Luka, dok se prema držanoj cesti D1 prometuje bez ograničenja

“Ribolov na šarane za žene“

Športsko ribolovno društvo „Cetina“ Sinj sutra, 4. srpnja, organizira tradicionalno natjecanje “Ribolov na šarane za žene“. Prijave i sve informacije za natjecanje mogu se dobiti u trgovini Pastrva u Sinju.

Obavijest

Sutra, 4. srpnja, će se na kupreškom polju održati tradicionalna kulturno-sportska manifestacija. Pored prezentacije starih običaja i tradicije i nastupa velikog broja kulturno-umjetničkih društava poslijepodne će se održati galopska priredba na kojoj će nastupiti i grla iz našeg kraja

Kino danas

U sinjskom kinu večeras se prikazuje film “Iron man 2”. Početak prikazivanja je u 20,30 sati.

Sport

Klub navijača sinjski Maligani pozvao je  zainteresirane ekipe da se prijave za turnir na male branke. Početak turnira je u ponedjeljak, a izvlačenje parova večeras  u 20,00 sati u prostorijama Maligana na starom košarkaškom igralištu.

Sinoć je počeo tradicionalni boćarski turnir „Stari mlin“ u Rudi, a danas, 3. srpnja, od 15 sati na Gljevu kod crkve počinje  turnir u balatoma-šalda.

Otok sprema feštu



Sutra, 4. srpnja, se u Otoku na ŠC Gola brda s početkom u 15 sati igra mega derbi 3. HBL-jug. Naime, u razigravanju za prvaka treće boćarske lige–jug bore se BK Otok iz Otoka  i BK Sokol iz Dugopolja. U prvom susretu je slavio Otok sa 13:9 i to na gostovanju u Dugopolju. Otočani tako imaju prigodu da pobjedom na svom terenu postanu novi drugoligaši. Pred početak prvenstva Sokol je glasio kao favorit, jer je uz veliki broj novih igrača doveo i vrhunskog igrača Luku Žuru iz prvoligaša Trio Buzet, dok se u Otok samo vratio Ivica Bilokapić iz BK Imotski. Prema najavama predsjednika BK Otok Stipe Vulete atmosfera u Otoku je odlična te se sprema velika boćarska fešta.
Piše: Petar Norac Kevo Sportske Novosti

Stanje na cestama


Promet je izrazito pojačan na autocestama: A 1, A 2 Zagreb-Macelj i A 6 Rijeka-Zagreb, u smjeru mora, te na A 3 Bregana-Lipovac, u smjeru Lipovca. Pojačan je promet i u smjera Zagreba, kod naplatnih postaja Lučko kolona je duga oko 2,5 km. Na Istarskom ipsilonu, kod čvora Umag kolona je duga oko 1 km prema graničnim prijelazima sa Slovenijom.
Zastoji su mogući i na dionicama na kojima su u tijeku radovi. Upozoravamo vozače da održavaju sigurnosni razmak između vozila.
Zabrana za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, danas je do 14 sati, a bit će i u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama: D8 (Jadranska magistrala) D9 (Metković-Opuzen) D21 (Kaštel-Kanfanar) D66 (Pula-Labin-Opatija) D23 (Žuta Lokva-Senj. Na autocestama, te na Ličkoj magistrali (D1) nema zabrana.
Danas, 3. srpnja zbog radova će za sav promet biti zatvorena brza cesta Solin-Klis od 18 do 18,30 sati i od 21 do 21,30 sat. Obilazak je starom kliškom cestom.
IZVOR: HAK