Petak, 3.07.2009.

UMJESTO NIKOLE TOMAšEVIćA I ANITE šIMAC-RAKO NOVI GRADSKI VIJEćNICI HRVOJE FILIPOVIć-GRčIć I DRAGAN PODRUG

Nikola Tomašević i Anita šimac Rako podnijeli su ostavke na dužnosti u Gradskom vijeću. Nikola Tomašević naglasio je kako je ova ostavka usvojena od Gradskoga vijeća te da ona znači odlazak iz Vijeća bez mogućnosti povratka. Umjesto Nikole Tomaševića i Anite šimac Rako novi gradski vijećnici trebali bi postati Hrvoje Filipović-Grčić i Dragan Podrug, koji su dužnost vijećnika obnašali i u prošlom sazivu Gradskog vijeća.

KRONIKA 92

Sinjska policija jučer je provela akciju kontrole brzine kretanja vozila. U pet sati, koliko je akcija trajala, u prekoračenju brzine zatečena su 32 vozila, pet prekršaja je zabilježeno kod mopedista i motociklista, a zabilježene su i dva prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. U četiri prekršaja brzina vozila je bila između 120 i 140 km na sat i to u naseljima Košute i Ugljane u kojima je ograničenje brzine 60 kilometara. Na području PP Sinj akcije nadzora brzine kretanja vozila provodit će se češće nego dosada. Cilj im je smanjivanja broja prometnih nesreća, osobito onih s teškim posljedicama, kazao nam je pomoćnik načelnika za sigurnost cestovnog prometa PP Sinj Ante Samardžić.

NAJECANJE U ORANJU

Na inicijativu Hrvatskog zavoda za poljoprivredno-savjetodavnu službu osnovana je Udruga natjecatelja u oranju Splitsko-dalmatinske županije. Novoosnovana Udruga organizirala je natjecanje u oranju koje će se održati u četvrtak, 9. srpnja u 9,00 sati u Sinjskom polju, na parceli u Muši. Na natjecanju će sudjelovati 17 orača iz cijele županije, kazao nam je Zvonko Balta iz Hrvatskog zavoda za poljoprivredno savjetodavnu službu. Pokrovitelj natjecanja, kao i u ostalih 15 županija, je Ministarstvo poljoprivrede, a suorganizatori Splitsko-dalmatinska županija te Gradovi Trilj i Sinj.

KRONIKA 92

Sinjski gradonačelnik Ivica Glavan u ime grada Sinja podnio je prijavu protiv nepoznatih počinitelja koji su otuđili 16 kvadratnih metara ukrasnih kamenih ploča sa stare fontane iz gradskog parka đardin. Prijava je podnesena Općinskom državnom odvjetništvu, a zasada nema informacija o mogućim počiniteljima.

OBAVIJEST

Sutra, 4. srpnja, u 15,00 sati u prostorijama NK Hrvace održat će se redovna zajednička skupština Sindikata vozača i prometnih radnika Autoprijevoza Sinj i Sindikata radnika Prometa Split. Na skupštini će se govoriti o problemima s kojima se radnici svakodnevno susreću.

OBAVIJEST

Kulturna umjetnička društva Brnaze i Sinj nastupit će ovaj vikend na 43. folklornoj priredbi "đakovački vezovi". KUD Brnaze sutra navečer izvesti će ples "Sinjski dernek" u koreografiji umjetničkog voditelja Mira Vukasovića, na kojem će se predstaviti nova generacija brnaških plesača i plesačica. Kulturno umjetničko društvo Sinj izvesti će Cetinsko kolo pod ravnanjem voditeljice Pavice Ljubice Doljanin.

OBAVIJEST

I danas će se na području Sinja obavljat larvicidna dezinsekciju, polaganjem compressa u stajaće vode i retencije voda, te prskanjem uz tekuće vode. Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 701-400.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuje američka komedija "Noć u muzeju". Početak je u 20,30 sati.

SPORT

Tradicionalni Hrvatski galopski derbi održat će se sutra, 4. srpnja, na zagrebačkom Hipodromu s početkom u 15 sati. Na ovoj priredbi, koja je međunarodnog karaktera, nastupit će i desetak grla s područja Cetinske krajine.

U okviru otvaranja Kupreškog ljeta, na Kupreškom polju u nedjelju, održat će se međunarodna galopska priredba na kojoj će također sudjelovati i grla iz Cetinskoga kraja.

Izborna skupština Nogometnog kluba Glavice održat će se sutra, 4. srpnja, u prostorijama kluba u Glavicama s početkom u 10 sati.

Vodstvo vaterpolo i plivačkog kluba Sinj izvjestilo je kako će se sve sportske aktivnosti na Gradskom bazenu Sinj početi odvijati od danas, 3. srpnja, od 17,00 sati.

U centru borilačkih vještina "Mugendo" u Jabuci mladi karataši danas, 3. srpnja, će polagati za žuti i narančasti pojas. Polaganju će pristupiti 16 natjecatelja, a nakon toga će se održati 4. amaterske borbe u boksu boraca iz Splita. Organizator priredbe je karate klub Cetinka iz Trilja.

U organizaciji Sportskog autokluba BMW Zagora iz Trilja na parkiralištu Cetinke u Trilju poslijepodne će se održati "Drift Day "uz nastupe domaćih i bosanskohercegovačkih ljubitelja automobila i motora. Bit će to ujedno trening i predstavljanje vozila za sutrašnju utrku prvenstva Hrvatske regija jug u autoslalomu. Organizatori najavljuju zanimljiv i zabavan program koji počinje u 16 sati.