Četvrtak, 3.07.2008.

Otišić: Poginula žena i 11 ozlijeđenih u sudaru

KNIN - Jedna ženska osoba poginula je, a još 11 osoba ozlijeđeno je u teškoj prometnoj nesreći, koja se u 11,25 sati, dogodila u mjestu Otišić između Knina i Sinja.

Sudarili su se osobno vozilo i autobus, a preminula je 57-godišnja vozačica osobnog automobila. Ona je zadobila teške tjelesne ozljede te je prevezena u kninsku bolnicu gdje je i preminula.

Ozlijeđene osobe, prema prvim informacijama, imaju lakše tjelesne ozljede. Zbog nesreće na D 1, na dionici Sinj-Knin, u mjestu Otišić promet je obustavljen.

Obilazak je reguliran obilaznim cestama kroz mjesto Otišić. Očevid je u tijeku. (s.t.)
IZVOR: www.radiodalmacija.hr

OPASNI OTPAD U SADROLOMU SLANE STINE?

Mještani Suhača i Karakašice upozorili su nadležne službe na moguće odlaganje opasnog otpada u sadrolomu "Slane stine" u Karakašici. Tako je jutros na teren izašao državni inspektor za zaštitu okoliša Ante Mijač, a pridružili su mu se direktor Ciglane Ilko Tomašević i predsjednici mjesnih odbora Suhača i Karakašice Miro Bulj i Jerko Librenjak. Ilko Tomašević kazao je da se u sadrolomu ne odlaže opasni otpad. Miro Bulj i Jerko Librenjak su sa slučajem upoznali gradonačelnika Ivana Nasića koji će o svemu danas izvijestiti članove Poglavarstva. Državni inspektor za sada je odbio dati izjavu za medije.

UPIS U SREDNJE šKOLE

Jučer je bio posljednji dan prijava za upis u prve razrede srednjih škola u prvom ljetnom upisnom roku. Danas su objavljeni službeni rezultati, a upisi će se obavljati sutra od 8 do 16 sati. Učenici koji ne budu primljeni u prvi razred srednje škole, upisivat će se u drugom upisnom roku koji počinje 7. srpnja. Prijave će se podnositi za upis u programe u kojima je ostalo slobodnih mjesta nakon upisa u prvom upisnom roku.

SINJSKO RODILIšTE-PRIJATELJ DJECE


FOTO: www.r-1.hr

Sutra, 4. srpnja, će se u prostorima Rodilišta u Sinju, s početkom u 12,00 sati održati svečano proglašenje sinjskog rodilišta Rodilištem-prijateljem djece, u sklopu Unicef-ovog BFHI programa. Gradonačelnik Sinja i voditelj sinjskog rodilišta dr. Ivan nasić primit će delegaciju UNICEF-a, predsjednicu ureda Unicef-a za Hrvatsku Tanju Radočaj te profesoricu Zoru Zakaj. Na svečanosti se očekuje i dolazak predstavnika Grada, županije te predstavnika županijskog Doma zdravlja.

"MIKROFON JE VAš"

U okviru manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe" i ove godine će se održati tradicionalni festival pjevača amatera "Mikrofon je Vaš". Audicija će se održati sutra, 4. srpnja, u prostorijama Sinjskog pučkog kazališta, u Gradskom kinu, od 10,00 do 12,00 sati.

SPORT

Jutros je na Gradskom stadionu održano okupljanje nogometaša Junaka pred početak priprema za novu sezonu u drugoj hrvatskoj ligi. Novi trener, iskusni Mario čutuk, predstavio je stručni stožer u kojemu su pomoćni trener žare Novaković, trener vratara Ivica Roguljić i fizioterapeut Jerko Kovačić. što se tiče igračkih pojačanja, za sada su se momčadi priključili Vardić i Ramljak iz Hrvaca, Gusić iz OSK-a, Vugdelija iz Njemačke te Režić na posudbu iz Hajduka. Pripreme za prvenstvo koje počinje 23. kolovoza će se odraditi na sinjskom području.

U organizaciji mještana sela Gljev u subotu, 5.srpnja, će se u tom sinjskom naselju održati turnir balota "šalda". Igra se sustav 3 + 1. Turnir će trajati do 13. srpnja. Prijava ekipa na broj 098/810-515.