Utorak, 3.07.2007.

NATJECANJE U PRIPREMANJU ARAMBAšA


U organizaciji Turističke zajednice Grada Sinja u četvrtak, 26. srpnja, održat će se natjecanje u pripremanju arambaša.

OGROMNE šTETE NA POLJOPRIVREDNIM KULTURAMA U SINJSKOM KRAJU

Povjerenstvo za utvrđivanje štete od elementarne nepogode nakon obilaska područja pogođenih tučom u noći sa 26. na 27. lipnja utvrdili su ogromne štete na poljoprivrednim kulturama. Kako nam je rekao predsjednik povjerenstva Miše Varenina u Cetinskom kraju tuča je poharala srce poljoprivredne proizvodnje u Brnazama i Turjacima, a najviše štete zabilježeno je povrtlarskim kulturama i plodovitom povrću.
Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader danas je posjetio Sinj kako bi se utvrdila stvarna šteta te donijela odluka o proglašenju elementarne nepogode.

Ministar Petar čobanković otvara početak radova na rekonstrukciji crpne stanice Ruda i vodospreme Ruda, [2.7.2007]

Ministar Petar čobanković otvoriti će početak radova na rekonstrukciji crpne stanice Ruda i vodospreme Ruda
03. srpnja (utorak) 2007. godine u 12:00 sati
Ruda
Ukupna uložena sredstva Hrvatskih voda i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva u izgradnju objekata vodoopskrbe na području cetinske krajine ( Ruda, Kosinac, Gljev, Trilj, Hrvace) u periodu 2003-2006. iznose: 16,7 mil. kn.

Vodocrpilište Ruda sa kapitalnim objektima Crpnom stanicom Ruda i vodospremom Ruda su kapitalni objekti vodoopskrbnog sustava Ruda - Splitsko zaleđe koji obuhvaća vodoopskrbu šireg područja i to:
- cetinske krajine ( gradovi Sinj i Trilj, općine Otok, Dicmo),
- solinsko-kaštelanskog zagorskog područja (općine Muć, Dugopolje i Lećevica),
- naselja uz gornji i srednji tok rijeke Cetine ( općina Blato na Cetini).
sa kojeg se pitkom vodom opskrbljuje preko 60.000 stanovnika na površini od cca 100.000 ha.

Ukupna dužina magistralnih vodova u sustavu Ruda iznosi preko 350 km., uz prateće objekte sustava 13 crpnih stanica i 31 vodosprema.

2005.godine započeti su radovi na dogradnji vodospreme Ruda, a dovršeni u ožujku 2007.godine. Dogradnjom vodospreme Ruda osigurana je dovoljna količina vode kako bi se moglo krenuti u rekonstrukciju same crpne stanice Ruda. Ukupno uložena sredstva izose 4.780.000 kn ( sa PDV-om).

Dovršetkom radova stvoreni su preduvjeti za obuhvatnu rekonstrukciju i obnovu samog vodocrpilišta koja je započela početkom lipnja 2007. godine, a dovršetak iste se očekuje do kraja srpnja 2008. godine. Ukupna vrijednost investicije iznosi 18.200.000 kn (sa PDV-om).

IZVOR: www.mps.hr

POčEO UPIS U 1. RAZREDE SREDNJIH šKOLA

Jučer su započeli upisi u prve razrede srednjih škola u školskoj godini 2007/2008, u prvom upisnom krugu prijave se zaprimaju još danas do 16 sati.
Drugi upisni krug je u ponedjeljak 9. srpnja, a rezultati će biti objavljeni 10 srpnja.

OBAVIJEST

«Likomed-veterina» u općini Otok ovaj četvrtak i petak vrši drugu po redu larvicidnu dezinfekciju komaraca polaganjem kompresa u septičke jame domaćinstava. Mole se stanovnici otoka da tada budu doma, no ako se dezinfekcija ne izvrši mještani se mogu javiti na 701-400 kako bi se naknadno izvršila.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuje britanska komedija MR Bean na praznicima. U glavnoj ulozi Rowan Atkinson. Početak je u 20 sati i 45 minuta.