Ponedjeljak, 3.07.2006.

MALONOGOMETNI TURNIR



Klub navijača Sinjski Maligani vas poziva na
prvi malonogometni turnir

MALIGANI 2006

1. mjesto - 8.000 Kuna + pehar
2. mjesto - 4.000 Kuna + pehar
3. mjesto - 2.000 Kuna + pehar
te nagrade za najboljeg igrača i najboljeg strijelca, kao i razne nagradne igre za publiku

Kotizacija po ekipi iznosi 300 Kn, a prijaviti se možete svaki dan od 9 do 13 te od 17 do 21 sat u caffe baru "Iva" u Vrličkoj ulici, u prostorijama k.n. Sinjski Maligani, te na sam dan izvlačenja na košarkaškom igralištu kod kina.
Izvlačenje parova održat će se u nedjelju 9.7. u 20.00 sati na košarkaškom igralištu kod kina. Turnir počinje u ponedjeljak, 10.07.

Za sve dodatne informacije obratite se na mail:
sinjski_maligani@net.hr

POčEO UPIS U SREDNJE šKOLE

Zaprimanjem prijava za upis danas počinje upis u prvi razred srednje škole. Učenici se mogu prijaviti samo u jednu školu, a dokumenti će se primati i sutra. Objava rezultata je 5. srpnja, a upis 6. srpnja. Ministarstvo obrazovanja odobrilo je upis za 57.946 učenika. Presudnu ulogu pri upisu imaju ocjene. Najviše je mjesta 23.531 u četverogodišnjim strukovnim školama za tehnička i srodna gospodarska zanimanja, dok je u učenicima najatraktivnijim gimnazijama odobren upis za 13.866 učenika. Inače, svi učenici koji upišu neku od četverogodišnjih škola dogodine će polagati nacionalne ispite. Veće promjene u sustavu srednjeg školstva najavljene su za sljedeću godinu. što se tiče upisa u srednje škole na području grada Sinja učenicima se nude dvije gimnazije i to Dinka šimunovića i franjevačka Klasična gimnazija, srednja strukovna škola Bana Josipa Jelačića i tehničko imdustrijska škola Ruđera Boškovića.

UHBDDR-a ORGANIZIRA POSJET MEđUGORJU

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca domovinskoga rata podružnica splitsko-dalmatinske županije zajedno sa ogrankom UHBDDR-a Sinj organizira dvodnevno hodočašće u Međugorje jedno od najvećih Marijanskih svetišta. Hodočašće je organizirano u povodu obilježavanja 25 godišnjice Gospina ukazanja. Putovanje je najavljeno za 14. i 15. srpnja. Prijevoz, hrana i spavanje u hotelskom smještaju su osigurani potvrđuju iz udruge. Kako je broj sudionika hodočašća limitiran zamoljavaju se zainteresirani da se prijave do 7 srpnja u vremenu od 10 do 12 sati na na broj telefona 825-235.

čLANOVIKUD--a GLAVICE U ZAGREBU

članovi i plesači KUD Glavice, inače starosti do 15 godina, otputovali su u Zagreb gdje su u okviru Međunarodnog dječjeg festivala nastupili u dvorani Vatroslava Lisinskog poznatom izvedbom sinjskoga kola.

GALERIJA GALIOTOVIć

U Galeriji Galiotović još uvijek se može pogledati izložba Latice Ivanišević naziva "Latica i njena priča". Izložba se može pogledati do 12 srpnja u vremenu od 10 do 12 sati.

VRIJEME

U Sinju je sunčano i vrlo toplo vrijeme s umjerenom burom. Temperatura zraka u 8 sati iznosila je 26 stupnjeva Celzijevih. U nasavku dana još toplije.