Srijeda, 3.06.2020.

Palacina dobila uporabnu dozvolu, oprema se Muzej

Obnovljena zgrada Palacine dobila je uporabnu dozvolu i uskoro će biti stavljena u funkciju.

Podsjetimo, zaštićeni povijesni kompleks koji tvore tvrđava Kamičak i zgrada Palacine obnovljeni su sredstvima europskih fondova kroz integralni projekt obnove kulturne baštine ‘Sinj u sridu’.
Obnova je završena još u rujnu prošle godine kada je i obavljen tehnički pregled, ali se zbog uočenih nedostataka uporabna dozvola ishodila tek u svibnju 2020. g.

‘Trenutno se u zgradi Palacine dovršava opremanje nakon čega će se gornji kat i potkrovlje dati na korištenje Muzeju Cetinske krajine čiji je osnivač Županija Splitsko–dalmatinska.
U prizemlju obnovljene zgrade oprema se prostor multifunkcionalne dvorane, prostor za prezentaciju tradicionalnih obrta, suvenirnica i prostor pratećih sadržaja’, izvijestila nas je gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac.

Kako doznajemo od ravnateljice Muzeja Darije Domazet u tijeku je opremanje postava i izvedba stalnog novog postava te povratak cijele muzejske građe. Podsjetimo, zbog obnove zgrade, muzejska građa već je gotovo tri godine pohranjena u  prostorima Alkarskih dvora. Ravnateljica Domazet kaže kako se svi vesele povratku u obnovljene prostorije te zahvaljuje VAD-u na gostoprimstvu prethodnih godina.
IZVOR: WWW.FERATA.HR