Ponedjeljak, 3.06.2013.

TSD Sinj: Četiri europska prvakaSjajne vijesti stigle su nam s Europskog karate prvenstva koje se proteklih dana održavalo u Njemačkoj, na kojem su članovi sinjskog Tang Soo Do kluba stigli do čak četiri naslova prvaka Europe, dok su se u dvije discipline okitili naslovima viceprvaka. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

SDP organizira posjet Tjentištu

Sinjski ogranak SDP-a organizira odlazak na proslavu 70 obljetnice bitke na Sutjesci, koja će se upriličiti 15. lipnja.
Sinjski SDP-ovci posjetit će spomen područje Tjentište, gdje je poginuo veliki broj boraca s područja Grada Sinja i Cetinske krajine.
Svi zainteresirani za odlazak na proslavu mogu se javiti svaki dan od 18 do19 sati na broj 821-121 ili na broj mobitela 098/994-3555, kroz jutro i popodne.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Susret ministranata u Otoku

U subotu, 1. lipnja 2013. godine, u Otoku i Sinju održan je provincijski susret ministranata u organizaciji provincijskog vijeća za duhovna zvanja. Na susretu je iz 40 župa sudjelovalo 510 ministranta, njihovi župnici/župni vikari ili voditelji. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obitelji poginulih branitelja u Međugorju

Dana 01.06.2013. godine u sklopu provedbe programa druženja članova udruge, roditelji i udovice poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine hodočastili su u Međugorje.
Ove godine su im se pridružila i djeca poginulih hrvatskih branitelja te su tako tri generacije zajedno provele dan u sjećanju i molitvi za svoje najdraže koji su položili živote na oltar Domovine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Otvoreni 'Dani Košuta 2013.'Dana 02.lipnja otvoreni su 'Dani Košuta 2013.'. Imali smo izuzetno kvalitetnu manifestaciju koja je započela mimohodom od osnovne škole do crkve u kojem su sudjelovali klape, folklor, limena glazba, mažoretkinje i ostali svijet.
Po dolasku pred crkvu limena glazba je odsvirala himnu, nakon čega su mažoretkinje na taktove veselih koračnica izvele nekoliko koreografija. Potom je riječ uzeo košućki župnik i otvorio Dane Košuta puštanjem četriju golubica.
Svi prisutni su se nakon čina otvorenja premjestili u crkvu gdje su uzivali u izvedbama klapskih pjesama. Nastupile su klape sv. Luka Otok, Luna iz Zadra, Sv.Mihovil Proložac, klapa Košute i klapa Sinj. Po završetku koncerta sve klape su zajedno otpjevale jednu pjesmu, a iza toga je bila bogata zakuska za sve izvođače. Hvala svima koji su doprinili realizaciji ove večeri.
IZVOR: WWW.FERATA.HR / Autor: Anđela Žolo

Akcija Udruge Srma

Udruga Srma organizira 14. akciju prikupljanja odjeće, obuće i kućanskih potrepština za štićenike Centra za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez u Vrlici i za građane u potrebi. Akcija se provodi od 1. do 21.6.2013.g. Mjesto prikupljanja je kuća Tripalo u Sinju (ispod crkve, pokraj FINA-e). Vrijeme prikupljanja je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18 do 20 sati, te utorkom, četvrtkom i subotom od 10-12 sati.
4. Socijalna samoposluga odjeće, obuće i kućanskih potrepština bit će otvorena od 10.-21.6. na istom mjestu i to za umirovljenike s manjim primanjima, za višečlane obitelji, primatelje nekog oblika socijalne pomoći, nezaposlene i ostale ugrožene građane koji zatraže pomoć.

Izložba dječjih radova nastalih na kreativnim radionicama za djecu

Udruga Srma organizira izložbu dječjih radova nastalih na kreativnim radionicama za djecu. Pozivaju se djeca, roditelji i zainteresirana javnost da dođu na

OTVORENJE IZLOŽBE DJEČJIH RADOVA

3.6.2013.g. u (ponedjeljak) u 19 sati u Galeriji Galiotivić, III. kat, Sinj.
...

Ivica Glavan - gradonačelnik Sinja!Sinjani su ponovno za gradonačelnika izabrali Ivicu Glavana, kandidata NL dr. Stipislava Jadrijevića.
Glavan je dobio 51,63% glasova, a njegov protukandidat Tomislav Budimir (HDZ, HSLS, HSS, BUZ) 46,42%.
Izborima je pristupilo 50,24% birača s područja Grada Sinja.
IZVOR: DIP / WWW.FERATA.HR