Petak, 3.06.2011.

Nastavlja se 'Svibanj mjesec filma'

U galeriji 'Galiotović' danas se nastavlja manifestacija 'Svibanj mjesec filma', koju je organiziralo Kulturno – umjetničko središte Sinj. U 20 sati održat će se projekcije Hrvatskog eksperimentalnog filma devedesetih te predavanje Rina Efendića, moderatora programa.

Večeras je na programu projekcija 8 filmova, i to: 'Elipse' – Sunčica Fradelić, 'In/Dividu' - Nicole Hewitt, 'L air du large' – Goran Trbuljak, 'Meditacija' – Vlado Zrnić, 'Welcome to the peak of intelligence' – Igor Kuduz, 'Tronic' – Vladimir Petek, 'Amen' – Zdravko Mustać i 'Navigationes' – Dan Oki.
Ulaz je slobodan.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Anketa o stambenim potrebama građana na području Grada Sinja

Grad Sinj u suradnji s državnom Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama(APN), provodi Anketu o stambenim potrebama građana na području Grada Sinja putem Programa poticanje stanogradnje(POS-a).
Anketa se provodi u cilju prikupljanja podataka o zainteresiranosti građana za jedan od programa POS-a koji su već duže vrijeme aktivni:
- Program A (kreditiranje kupnje stanova u višestambenoj zgradi),
- Program B (kreditiranje izgradnje/rekonstrukcije obiteljske kuće),
- Program C (kreditiranje kupnje građevinskog materijala za izgradnju/rekonstrukciju  obiteljske kuće. Opširnije...
IZVOR: Grad Sinj

Kvalifikacijska međunarodna utakmica između reprezentacija Hrvatske i Gruzije

Povodom nogometne utakmice između reprezentacija Hrvatske  i Gruzije,  koja će se odigrati dana 03. lipnja 2011.g. s početkom u 20.00 sati u Splitu, na gradskom stadionu Poljud, obavještavamo građane o dijelu mjera i radnji koje će poduzimati službenici policije:

1.) Prometna regulacija, blokade i ostali poslovi policije za dan 03.06.2011.g.
- na dan utakmice, od 08,00 sati do završetka osiguranja, uspostaviti će se potpuna blokada na šetnicama oko stadiona (osim vozila policije i vozila hitnih službi);

- na dan utakmice, od 15,00 sati, uspostaviti će se potpuna blokada: u ulici VIII. Mediteranskih igara na raskrižju sa ulicom VII. Kaštela (osim vozila policije), u ulici VIII. Mediteranskih igara kod bazena (osim vozila s propusnicama i vozila hitnih službi), u ulici VIII. Mediteranskih igara kod ugostiteljskog objekta «Hemingway» (osim vozila s propusnicama i vozila hitnih službi). Za autobuse JGP «Promet» bit će omogućeno nesmetano prometovanje kroz ulicu VIII Mediteranskih igara.

-na dan utakmice, od 16.00 sati, uspostaviti će se potpuna blokada prometa (osim vozila HV, stanara i javnog prijevoza) : u zoni ulice Zrinsko-frankopanske od raskrižja sa ulicom Hrvatske ratne mornarice do ulaza u Loru , i ulice Put Supavla do raskrižja s ulicom Put brodarice.
IZVOR: PU SD
...

Kino danas

Danas se u sinjskom kinu s početkom u 20,00 sati prikazuje film "Pirati s Kariba: Nepoznate plime".

Prohodnost cesta

Na Jadranskoj magistrali (D8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu).

Vjetar otežava promet na autocesti A1, od tunela Sveti Rok do čvora Maslenica i na autocesti A6, Rijeka-Zagreb, od čvora Kikovica do tunela Tuhobić.

Treba voziti opreznije po mokrim i skliskim kolnicima u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji i na sjevernom Jadranu.

Zatvorena je državna cesta D1 između Gračaca i Knina, zbog radova između Očestova i Pađena. Obilazak je Knin-D59-Kistanje-ŽC6026-Obrovac-D27-Gračac, i obratno. (do 15. lipnja).
IZVOR: HAK
...