Srijeda, 3.06.2009.

SINDIKAT VOZAčA I PROMETNIH RADNIKA AUTOPRIJEVOZA SINJ OPETOVANO ZATRAžIO SASTANAK SA UPRAVOM TVRTKESindikat vozača i prometnih radnika Autoprijevoza jučer je osmi put Upravi društva uputio zahtjev u kojem traže sastanak o ostvarivanju i zaštiti prava iz radnoga odnosa radnika. U zahtjevu je kao i predhodnih 7 puta predložen Dnevni red od 13. točaka. Ovaj put sindikat traži da se sastanak održi do 6. lipnja. Direktor Autoprijevoza Jakov Jerkan jučer nam je kazao kako će Uprava na zahtjev Sindikata održati sastanak uskoro, no kaže kako ne zna točno kada će se to dogoditi.

OBAVIJEST

Hrvatski zavod za zapošljavanje organizira stručno osposobljavanje za zanimanje zaštitar. Uvjeti su najmanje završena srednja škola, zdravstvena sposobnost te prijava na evidenciji Zavoda. Troškove školovanja osigurava Zavod, kao i novčanu pomoć za vrijeme osposobljavanja, troškove prijevoza i liječničkog pregleda. Rok za prijavu je 12. lipnja.

KONCERT U TRILJU

Sutra, 4. lipnja, će se s početkom u 19 sati u gradskom kinu u Trilju održati glazbeni koncert učenika Glazbene škole u Trilju. Učenici ove škole skladbe će izvesti iz programa profesora Mirana Baraća, Dobrile Veršić i Gorana Caktaša. Pokrovitelj koncerta je Gradsko poglavarstvo Trilja.

"EKOLOGIJOM I šPORTOM PROTIV OVISNOSTI"

Nagradno tematsko natjecanje "Ekologijom i športom protiv ovisnosti" udruge Novi put okupilo je jučer u Sinju više od 80 učenika četvrtih razreda iz osnovne škole Fra Pavla Vučkovića, osnovne škole Trilj i osnovne škole Marka Marulića. Učenici su se natjecali u kvizu znanja, likovnim i književnim radovima na temu ovisnosti te sportskim igrama-nogometu, graničaru, pikadu i povlačenju konopca. Djeca su nagrađena peharima, vrijednim poklonima i promotivnim materijalima udruge a bodrili su ih roditelji i školski kolege. Akcija je održana u okviru projekta "Sinj-grad zdrave mladeži".

PREDSTAVLJANJE KNJIGE JOSIPA šENTIJE

Ogranak Matice Hrvatske Sinj organizira predstavljanje knjige Sinjanina Josipa šentije pod naslovom ''Skandinavizacija Balkana i helvetizacija Bosne''. O knjizi će govoriti predsjednik Uprave izdavačke kuće školska knjiga Ante žužul, urednik u školskoj knjizi Dražen Budiša, publicist i diplomat Branko Salaj te sam autor. Predstavljanje je u petak, 5. lipnja, u 19,30 sati u dvorani Franjevačkog samostana u Sinju.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina i večeras se od 20,45 sati prikazuje američki akcijski znanstveno-fantastični film "X-MEN POčETAK: WOLVERINE".

SPORT

U posljednjem kolu 3. HNL jug nogometaši Hrvaca na svom travnjaku odigrali 2:2 s Zagorom iz Unešića. Na kraju natjecanja hrvatačani su zauzeli 8. mjesto s 47 bodova. Prvak lige je Split i ide u 2. ligu. Novi članovi 3. HNL-Jug su povratnik iz drugoligaškog društva Trogir te prvaci 4. liga Uskok i Polača.