Subota, 3.06.2006.

žUPANIJSKA IZLOžBA STOKE U SINJU

U organizaciji Hrvatskog stočarskog centra i Grada Sinja uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodnog gospodarstva te Splitsko-dalmatinske županije, te suorganizaciju Hrvatskog zavoda za poljoprivredno savjetodavnu službu po prvi put na području naše županije u Sinju će se 17. lipnja održati izložba stoke pod nazivom "županijska izložba stoke Sinj 2006"

Iz Gradske uprave pozvivaju sve osobe koji se bave tradicionalnom djelatnošću starih obrta i zanata da se jave Upravnom odjelu za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj zbog prijave za korištenje štandova u svrhu prezentacije svojih proizvoda u sklopu Izložbe bez plaćanja poreza na korištenje javnih površina. Rok za prijavu je zaključno sa 6. lipnja.

SVEčANA SJEDNICA ODBORA HDZ-a DICMA

Svečana sjednica Općinskoga odbora Hrvatske demokratske zajednice Dicmo održati će se večaras u 19 sati u prostorima osnovne škole Ante Starčevića u Dicmu. Povod sjednici je pristupanje 50 novih članova demokratskoga centra HDZ-u, ali i osnivanje podružnice udruge žena Katarina Zrinski potvrđuje predsjenik općinskog odbora Zdravko Grčič.

BLAGDAN SV. DUHA U TIJARICI

Povodom blagdana svetoga Duha nebeskog zaštitnika župe Tijarica, organizirano je niz događanja. Prije nekoliko dana obilježena je 104. godišnjica osnovne škole Stjepana Radića u sklopu koje je organizirano je niz priredbi, igrokaza i sportskih natjecanja.

što se tiče vjerskih svečanosti u četvrtak je počela trodnevnica povodom blagdana svetoga Duha,. Trodnevnicu je predvodio tamošnji župnik don Mate Lekić. Sutra na sam blagdan procesija i svečano misno slavlje počinju u 11 sati, a misu predvodi don Mate Lekić.Poslije misnoga slavlja u kulturnom dijelu programa nastupiti će Udruga za očuvanje baštine Cetinskoga kraja i KUD Otok te crkveni zbor iz Splita. U ponedjeljak u tamošnjoj župi služiti će se sveta misa u 11 sati kojom završavaju duhovske svečanosti.

"DANI OTVORENIH VRATA" U SINJSKOJ FRANJEVAčKOJ GIMNAZIJI

U Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji kroz jutro su oganizirani "Dani otvorenih vrata" za osmaše i osmašice koji namjeravaju upisati gimnazijski program ili samo žele upoznati obrazovne mogućnosti ove škole.U gimnaziji su mogli razgledati školu, upoznati njene nastavne planove i programe te porazgovarati s učenicima i profesorima gimnazije .
Klasična franjevačka gimnazija nudi dva programa klasični i jezični gdje će se moći upisati 60 učenika ističe ravnatelj fra Nediljko Jukić.

PRVA BICIKLIJADA U SINJU

U nedjelju će se u organizaciji Udruge za razvoj i jačanje civilnog društva i poboljšanja kvalitete življenja "Srma" održati prva Biciklijada pod motom "šport za sve". Start je predviđen za 15 sati s Trga Kralja Tomislava u Sinju do Otoka gdje je okretište, pa povratak na sinjski športski aerodrom gdje je predviđen veliki zabavni i športski program.

VRIJEME

I u nastavku dana biti će oblačno i kišovito vrijeme. Temperatura zraka kretati će se između 18 i 21 stupanj Celzijev.