Petak, 3.06.2005.

PRETPOSLJEDNA SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Jučer je održana predposlijednja sjednica Gradskog poglavarstva prije konstituiranja novoga Gradskoga vijeća, na kojoj se raspravljalo o 6 točaka dnevnoga rada.Tako je utvrđen prijedlog programa održavanja komunalne infrastrukture na području grada Sinja za 2005. godinu, te odobren ukupan iznos sredstava potrebnih za izvršenje ovog programa u vrijednosti 4.560.000,00 kuna

Usvojeno je izvješće povjerenstva za otvaranje ponuda po natječajima koje raspisuje gradsko poglavarstvo, prihvaćen je prijedlog zaključka utvrđivanju prestanka korištenja poslovnog prostora u sinju u Ulici Andrije Kašića Miošića.

Na sjednici poglavarstva razmotreno je pismo namjere braniteljske udruge Eko bljesak u svezi tretiranja odlagališta otpada na Mojanci, te je odgođeno riješenje o zamolbi za sanaciju potoka oborinskih i drugih voda na lokaciji šimci u Sinju.

KAMEN TEMELJAC ZA NOVU CRKVU U KOšUTAMA

Danas na blagdan srca Isusova u Košutama će se postaviti kamen temeljac za novu filijalnu crkvu.Tim povodom služit će se sveta misa koju će uz koncelebraciju župnika župe Sv. Mihovil i dekana Cetinskog dekanata don Stipe Ljubasa predvoditi Splitsko-makarski nadbiskup msgr. Dr. Marin Barišić.

Inače crkva je posvećena srcu Isusovu i Ivanu Pavlu drugome, koji je kamen temeljac za crkvu posvjetio prilikom svog boravka na žnjanu 1998 godine. Svečanom misnom slavlju koje počinje u18 sati, očekuje se nazočnost brojnih mještana, domaćih svećenika , predstavnika gradske i civilne vlasti te mnogih drugih gostiju i uzvanika.

AKCIJA "VOLIM HRVATSKU" U TRILJU

Turistička zajednica grada Trilja u sklopu projekta Hrvatske turističke zajednice" Volim Hrvatsku" pod sloganom Više cvijeća manje smeća, obajavila je javni natječaj za izbor najljepše okućnice privatne kuće te za izbor najljepšeg balkona ili terase privatne kuće ili stambene zgrade.

Prijave se zaprimaju do 30.lipnja telefonom na broj 832-510, pismeno na adresu Bana Jelačića 40 ili izravno u Uredu turističke zajednice grada Trilja .Prijave mogu sadržavati ime i prezime predlagača, adresu, kontakt telegon, a poželjno je predočenje fotografije kandidiranog objekta.

Kriteriji ocjenjivanja su urednost, cvjetnost, hortikulturno uređenje te utjecaj na izgled ulice. Do 15. srpnja nadležna će komisija obići sve prijavljene kandidate, a proglašenje najboljih uz dodjelu nagrada bit će u sklopu Dana Sv. Mihovila .

KONCERT UčENIKA GLAZBENE šKOLE JAKOVA GOTOVCA

Učenici osnovne glazbene škole Jakova Gotovca već tradicionalno 3. lipnja održavaju svoj završni koncert. Tako će se večeras predstaviti oko 20-tak učenika u solo nastupima i duetima, a zastupljeni su gotovo svi glazbeni instrumenti za koje spomenta škola provodi edukacijski program. Koncert će se održati u 20 sati u dvorani glazbene škole.

VRIJEME

Prevladava toplo i sunčano vrijeme .Temperatura zraka između 25 i 30 stupnjeva Celzijevih.