Petak, 3.05.2019.

Sinjani na proslavi Dana Grada Vukovara

 
Vukovar danas proslavlja svoj Dan i blagdan svojih zaštitnika sv. Filipa i Jakova.

Program proslave započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule, nestale i umrle branitelje Vukovara u Domovinskome ratu na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata. Vijence su položili predstavnici državnoga vrha na čelu s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem, izaslanstvo Vukovarsko-srijemska županije na čelu sa županom Božom Galićem, izaslanstvo Grada Vukovara na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom te izaslanstva općina i gradova prijatelja Vukovara.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjske mažoretkinje otputovale na 23. Državno prvenstvo

 
Sinjske mažoretkinje otputovale su na 23. Državno prvenstvo u mažoret plesu koje će održati u Murskom Središću od 3. do 5. svibnja 2019., u organizaciji mažoretkinja Murskog Središća i prvog Hrvatskog saveza mažoretkinja HRSAM-a.

Sinjske mažoretkinje predstavit će se s ukupno 13 koreografija, od čega je 9 grupnih, 2 sola i 2 dueta. Sinjske mažoretkinje natjecati će se u 4 dobne skupine, a boje grada Sinja branit će ukupno 105 mažoretkinja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Edukativna muzejska akcija povodom Međunarodnog dana muzeja


U okviru redovitih edukativnih muzejskih aktivnosti Muzej Cetinske krajine – Sinj i ove godine sudjeluje u 24. Edukativno-muzejskoj akciji povodom Međunarodnog dana muzeja pod nazivom (Pre)hrana u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva – Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju, koja se održava od 29. travnja do 29. svibnja
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR