Utorak, 3.05.2016.

Sjećanje na Gojka ŠuškaPrije 18 godina na današnji dan preminuo je ratni ministar obrane RH i počasni građanin Sinja Gojko Šušak.
Ovaj hrvatski emigrant i političar, rođen je na Širokom Brijegu 16. ožujka 1945. godine, a preminuo je u Zagrebu 3. svibnja 1998. godine. Bio je jedan od najbližih suradnika prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Po povratku iz Kanade obnašao je značajne dužnosti u Vladi RH – od ministra iseljeništva do ratnog ministra obrane.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Besplatne poslovne edukacije u Trilju

Poduzetnici, obrtnici, vlasnici OPG-ova i svi zainteresirani za usvajanje poslovnih znanja i kompetencija imat će priliku u Trilju prisustvovati u sklopu besplatnog edukativnog dana na interaktivnim predavanjima, panel diskusiji i radionicama u okviru Poslovnog uzleta.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Otvorena izložba Ivane Poljak ‘Aktivna staništa’Pred 30-ak posjetitelja u galeriji Pučkog otvorenog učilišta Zagreb ‘Cekao’ sinoć je svečano otvorena izložba sinjske slikarice Ivane Poljak ‘Aktivna staništa’.
Ivana Poljak zagrebačkoj publici predstavlja se sa sedam radova – slika s crtežima kukaca na prozirnom najlonu. Slikama dominiraju arhitektonski tlocrti prepoznatljivih zdanja kojima su pridodane siluete životinjskih vrsti. Njima Ivana prikazuje vlastito viđenje prezentiranih prostora kroz animalistički ikonografski repertoar, postavljen u kontekst čovjekova odnosa prema kapitalu i moći, koji je formiran na osnovu medijski posredovanih informacija.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR