Petak, 3.05.2013.

LOKALNI IZBORI 2013. GODINE

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Sinja, dana 03. svibnja 2013. godine objavilo je Pravovaljane kandidature za Gradonačelnika Grada Sinja sa zbirnom listom, te Pravovaljane kandidature za Gradsko vijeće Grada Sinja sa zbirnom listom.
Navedeno možete pogledati ispod ove objave.

Pravovaljane kandidature za Gradonačelnika Grada Sinja sa zbirnom listom

Pravovaljane kandidature za Gradsko vijeće Grada Sinja sa zbirnom listom

IZVOR: WWW.SINJ.HR

Tko su kandidati za gradonačelnika?

Gradsko izborno povjerenstvo (GIP) Grada Sinja utvrdilo je i prihvatilo pravovaljane kandidature za izbor gradonačelnika Grada Sinja. Pristiglo je 7 kandidatura.

1. Po prijedlogu predlagatelja koalicije HDZ-HSLS-HSS-BUZ kandidat za gradonačelnika je Tomislav Budimir, a zamjenici Ivan Mijić i Zvonimir Režić.

2. Po prijedlogu predlagatelja HDSSD kandidat za gradonačelnika je Nikola Saratlija, zamjenici su Jagoda Pavičić i Jelena Žaper.

3. Po prijedlogu predlagatelja grupe birača, predlagatelja Marija Vukasovića Lončara, Ivice Glavana i Davora Miloševića, kandidat za gradonačelnika je Ivica Glavan, zamjenici Kristina Križanac i Zlatko Ugrin.

4. Po prijedlogu predlagatelja grupe birača, predlagatelja Franke Mandić, Mladenke Delić i Bernarda Antičevića, kandidat za gradonačelnika je Miro Bulj, zamjenici Martina Barbić i Denis Bobeta.

5. Po prijedlogu predlagatelja kandidacijske liste SDP-HNS kandidat za gradonačelnika je Jakov – Željo Prelas, zamjenici Anđela Paštar Krnčević i Vitomir Perić.

6. Po prijedlogu predlagatelja grupe birača, predlagatelja Žarka Romca, Bruna Baraća i Meri Kuštre, kandidat za gradonačelnika je Žarko Romac, zamjenici Bruno Barać i Meri Kuštre.

7. Po prijedlogu predlagatelja HPB kandidat za gradonačelnika je Vlatko Rogulj, zamjenci Branko Kelava i Josip Gašpar. 

GIP Grada Sinja zaprimilo je 11 kandidacijskih lista za Gradsko vijeće.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Trilj: Završen prvio dio eko-akcije

Dovršen je prvi dio eko-akcije prikupljanja plastičnih vrećica pod nazivom 'Očuvajmo prirodu – očuvajmo zdravlje'.Akcija je organizirana od strane TZ grada Trilja i Udruge žena 'Triljanke' Trilj s ciljem očuvanja prekrasnog prirodnog krajolika, zaštite zdravlja te podizanja svijesti o štetnom utjecaju plastičnih vrećica.
Niži razredi Osnovne škole Trilj, područna škola Jabuka te Dječji vrtić Trilj zajedno su prikupili skoro 2000 plastičnih vrećica. Sudionicima akcija organizatori su prezentirali izradu proizvoda od recikliranih vrećica (ceker i prostirku za plažu), te su im uručili zahvalnice za aktivno sudjelovanje.
Pozivaju se i ostali razredi te područne škole da se uključe u ovu eko-akciju koja se nastavlja do kraja godine. Grupe i razredi koji prikupe najveći broj vrećica biti će nagrađeni.
IZVOR: WWW.FERATA.HR