Četvrtak, 3.05.2012.

Uspjeh mladih sinjskih glazbenika

U Splitu i Kaštelima održano je 17. natjecanje mladih glazbenika Jadrana 'Daleki akordi 2012.'. Na natjecanju je nastupilo šest učenika OGŠ 'Jakova Gotovca' iz Sinja koji su ostvarili odlične uspjehe.

U kategoriji 'klavir II.', u kojoj je nastupilo 27 natjecatelja, Branimir Župić u klasi prof. Nataše Ivančić osvojio je visoku drugu nagradu sa 45,50 bodova.

Od 33 kandidata u kategoriji 'klavir III.' Petra Akrap u klasi prof. Lucije Tadić sa 44,25 bodova osvojila je visoku treću nagradu, a Andrea Mikuljan u klasi prof. Nataše Ivančić osvojila je treću nagradu sa 42,50 bodova.

U kategoriji 'gitara II.' Anamarija Gojun u klasi prof. Zorana Melvana osvojila je visoku treću nagradu na 44,00 boda, dok je u kategoriji 'gitara III.' Dario Vučković u klasi prof. Zorana Melvana osvojio treću nagradu sa 43,00 boda.

U kategoriji 'gitara IV.' nastupio je Šimun Čarli Botica iz područnog odjeljenja Otok, u klasi prof. Gorana Caktaša te je dobio priznanje za ostvarenih 37,75 bodova.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Akcija 'Pitajmo Vladu' u Sinju

U sklopu akcije Hrvatskih laburista 'Pitajmo Vladu', a u organizaciji sinjskog ogranka te stranke, na području Sinja održava se anketiranje građana. Anketiranje se provodi na više lokacija u gradu, a stranački aktivisti obavještavaju zainteresirane građane da će u subotu, 05. svibnja u Glavičkoj ulici (nasuprot zgrade Pošte) na anketnom mjestu moći ispisati svoja pitanja za željena ministarstva u Vladi RH, uz obvezatan odgovor u propisanom roku.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Jednodnevni izlet umirovljenika

Udruga umirovljenika Sinj za svoje članove organizira izlet brodom od Omiša do Brača i Hvara. Izlet će se realizirati 12. svibnja, a zainteresirani članovi mogu se prijaviti u tajništvu Udruge ili na broj 821-262, svakog radnog dana od 8 do 11 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR