Utorak, 3.05.2011.

Veleposlanik Izraela posjetio SinjU službenom posjetu Gradu Sinju danas je veleposlanik Države Izrael u RH Yosef Amrani, koji je posjetio Gospodarsku zonu Kukuzovac.
Nakon radnoga sastanka izraelski veleposlanik i sinjski gradonačelnik održali su konferenciju za novinare. Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan naglasio je kako je posjet veleposlanika Izraela Sinju gospodarskog karaktera. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

U sinjskom kinu od 20.00 sati prikazuje se film 'Black Swan'(Crni labud).

Stipe Petrina u Sinju

'Lokalna samouprava kao financijski stabilan servis za poticanje razvoja lokalne sredine – Model Primošten' naziv je javne tribine koja će se održati večeras u hotelu Alkar, s početkom u 19,30 sati.

Na tribini će govoriti Stipe Petrina, načelnik općine Primošten, najuspješnije jedinice lokalne samouprave na području Šibensko – kninske županije.

Kako uništenu i prezaduženu jedinicu lokalne samouprave učiniti simbolom uspjeha i brandom lokalne samouprave koji je prepoznat i van granica RH? Na čemu štedjeti, a u što treba ulagati jedinica lokalne samouprave? Kako postići učinkovitost administrativnog aparata? Može li se financijsko stanje u RH preokrenuti pomoću 'Modela Primošten'?
Odgovore na ova pitanja saznajte na večerašnjoj tribini Općine Primošten.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Triljani se vratili u 1. kuglačku ligu

Kuglači KK Trilj osvojili su 2. mjesto na završnom turniru, koji je odigranom prošli vikend u Šibeniku. Ovim uspjehom Triljani su, nakon godinu dana izbivanja, osigurali povratak u 1. HKL.
Za triljske kuglače ovo je veliki sportski uspjeh, osobito zbog činjenice da kao domaćini nastupaju u Splitu.
U KK Trilj nadaju se kako će ovaj sportski uspjeh napokon pokrenuti i rješavanje problema, odnosno skoro uređenje kuglane u Trilju.

Alkar večeras gostuje u Zadru


Alkar večeras u Zadru igra utakmicu 11. kola A1 lige za prvaka. U 20 sati u košarkaškoj dvorani Krešimir Ćosić na Višnjiku sastaje se sa Zadrom, jednom od četiri ekipe koje će se, zasigurno, boriti za naslov prvaka.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Prohodnost cesta

Mokrih ili vlažnih kolnika mjestimice ima na srednjem i južnom Jadranu. Promet je srednje gust a kraći zastoji mogući su na dionicama na kojima su u tijeku radovi.

Na autocesti A4 Zagreb-Goričan, između čvorova Kraljevečki Novaki i Popovec, u smjeru Varaždina, vozi se pretjecajnim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Zbog obnove nadvožnjaka Klara, između čvorova Buzin i Lučko, promet teče dvosmjerno sjevernim kolnikom uz ograničenje brzine 40 km/h.

...