Ponedjeljak, 3.05.2010.

Obavijest

Udruga Srma i Centar za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez u Vrlici pokreću zajednički volonterski program ''Druženje sa štićenicima u Vrlici''.
Volonterske aktivnosti:
1. posjet i druženje sa štićenicima u prostorijama Centra
2. zajedničke šetnje sa štićenicima u dvorišnom krugu Centra
3. ajedničke šetnje sa štićenicima van dvorišnog kruga Centra u užem središtu grada Vrlike
Mjesto provedbe volonterske aktivnosti: Vrlika – Centar za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez i grad Vrlika...

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 4. svibnja, u vremenu od 09 do 12 sati električne energije neće biti u Glavicama, zaseoci Anušići i Marasi, a u vremenu od 12 do 14 sati u Dolića. U slučaju lošeg vremena radovi se odgađaju

NEW BALANCE PLANINSKI KUP 2010. – Prvaci države Zagreb ULIX i Hrvatski sokolOtok je u subotu bio domaćin najvećeg sportskog događaja u državi, kada je u pitanju planinsko trčanje. Trenutno naš najbolji maratonac Zoran Žilić član AK Zagreb Ulix je postao pobjednik 4.planinske atletske utrke „ Kamešnica 2010.“ Žilić je stazu dugu 12,3 kilometra od Trga Franje Tuđmana u Otoku ( 310 m n/v ) do Gornjih Korita ( 950 m n/v ) pretrčao za 52 minute i 21 sekundu. Drugi je na cilj stigao Marijan Maretić iz AK Solin, dok je njegov klupski kolega Marin Koceić stigao treći. Kod žena je slavila Danijela Černić iz MK Hrvatski sokol iz Osijeka. ...

Sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeće Splitsko-dalmatinske županije

Gospodarsko-socijalno vijeće Splitsko-dalmatinske županije danas, 3. svibnja, je održalo sjednicu na kojoj se raspravljalo o izmjenama i dopunama zakonske regulative u graditeljstvu radi poticanja ulaganja, koje su predložili predstavnici HUP-a Dalmacije. Na sjednici kojoj su nazočili predstavnici sindikata, HUP-a i županije dogovoren je idući sastanak za dva tjedna na kojem će se razmatrati o stručnom prijedlogu udruge arhitekata. Isto tako poslan je dopis svim jedinicama lokalne samuprave na području županije da dostave popis svih objekata koji nisu u njihovom već državnom vlasništvu, kako bih se žurnije potaknule inicijative o dodjeli istih gradovima i općinama, a sukladno planskoj namjeni.

Skup radnika "Dalmatinke Nove"

Radnici Dalmatinke Nove nezadovoljni su jer se, kako kažu, ništa ne čini da se imovina ove sinjske tvrtke rasproda kako bi se namirila njihova potraživanja. Stoga je predsjednica Nezavisnog sindikata Iva Radonja najavila skup radnika, koji će se održati sutra, 4. svibnja, u 9,00 sati ispred tvornice.

Obavijest

Grad Trilj i Udruga žena "Triljanke" organiziraju predavanje na temu: "VAŽNOST RANOG OTKRIVANJA RAKA DOJKE". Predavač je dr. Ingrid Tripković, koordinatorica nacionalnog programa za rano otkrivanje raka dojke Splitsko-dalmatinske županije. Predavanje će se održati u srijedu, 5. svibnja, u 14,00 sati, u kino dvorani Trilj.
Upis za ultrazvučni pregled dojke može se obaviti na broj mobitela 098 322 443.

Akcija darivanja krvi u Sinju

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj u četvrtak, 6. svibnja, od 9 do 13 sati održat će se akcija darivanja krvi. Akciji će pristupiti ovogodišni maturanti sinjskih srednjih škola.
Vrijedno je spomenuti da će se ovoj akciji priključiti i mještani Brnaza koji će darovati krv za potrebe tranfuzije njihovom mještaninu, 10–godišnjem Vatroslavu Masteliću.

Sa središnjeg gradskog trga u Vrlici na 13–dnevno hodočašće do Bleiburga jučer je krenulo devet članova Udruge hrvatskih branitelja iz Kaštel Lukšića

Sa središnjeg gradskog trga u Vrlici na 13–dnevno hodočašće do Bleiburga jučer je krenulo devet članova Udruge hrvatskih branitelja iz Kaštel Lukšića, „Lučonoše Domovinskog rata“. Hodočašće je organizirano povodom 65. godišnjice bleiburške tragedije i posvećeno je generalu Anti Gotovini. Hodočasnici će prepješačiti 650 kilometara.

Obavijest

Dječji vrtić "Sretno dijete" iz Hrvaca započeo s upisima u vrtić za narednu pedagošku godinu. Upisi se obavljaju od 08.00 do 12.00 sati, do 31. svibnja.

Svjetski dan slobode medija

Danas, 3. svibnja, je Svjetski dan slobode medija, kada se svjetska javnost svake godine prisjeća nezaobilazne uloge medija i medijskih djelatnika u izgradnji i očuvanju demokracije.

Kino danas

U sinjskom kinu u 20,00 sati prikazivat će se američka akcijska komedija “Kick – Ass”.

Sport

U utakmici 22. kola 2. HNL nogometaši Junaka izgubili su u Mladini od Vinogradara rezultatom 0:2.

Glavice su pobijedile 1:0 kaštelanskog GOŠK-a.

Ragbi klub Sinj pobjednik je međunarodnog mini turnira, koji je igran jučer u Sinju. Na turniru je uz Sinjane i Ragbi klub Zadar sudjelovala i ekipa RC Tovaal iz Nizozemske, koja je zauzela 2. mjesto.

Alkar je u subotu pobijedio u Zagrebu momčad Mladosti s 30 koševa razlike u utakmici 3. kola kvalifikacija za ulazak u 1. Hrvatsku ligu. Rezultat na kraju 77:47 za Sinjane. Alkar je trenutno na vrhu tablice, jedini s maksimalnim učinkom. Susret 4. kola Alkar igra u srijedu u Sinju protiv Šibenika, a početak je u 20 sati.

Na "Noći šampiona" u kick boksu, profi boksu i full kontaktu  u Cazinu predstavnici Karate kluba Cetinka Trilj i škole borilačkih vješina Mugendo ostvarili su zapažene rezultate. Željko Ćurić osvojio je prvo mjesto u kik boksu, kategoriji do 64 kg, dok je u Petar Koprčina bio druoplasirani u fullkontaktu do 79 kg.

Vikend je bio u zanaku boćarskih susreta: 3. liga Velebit-Otok 19-3, Brodarica-Trilj 17-5. U susretima 1. Županijske lige, Sinj je pobijedio ekipu Toni Benza 13-9, a s istim rezultatom Pržina Turjaci pobijedila je Elektrodalmaciju. U susretima 2. Županijske lige Sinjal-Potravlje 18-4, Gradina–Mačkula Sinj 12-10.

I za kraj ovog sportskog vikend pregleda najavimo dva značajna događaja koji će se održati na istom mjestu i na isti dan. Naime na sinjskom Hipodromu u subotu, 8. svibnja,  se od 09,15 održava proljetni kros za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola s područja Cetinskog kraja, a od 14 sati otvara se sinjska galopska sezona. Ova priredba u organizaciji je HGS i GK Piket uz pomoć Grada Sinj i ostalih konjičkih i galopskih klubova.