Subota, 3.05.2008.

JUNAK - NERETVANAC 1:0

Junak je danas pobijedio Neretvanca doslovno u posljednoj minuti susreta golom Jakše Dedića-Lokme nakon dodavanja Poljaka. Prije toga Plavi su promašili nekoliko izrazitih prigoda, a najizgledniju je prokockao Bašić promašivši penal u 71. minuti. Momci iz Opuzena su se od samog početka postavili vrlo čvrsto, igrali su pravi bunker i branili se odlično sve do opisane situacije. Ovom pobjedom Junak je nastavio mrtvu trku sa Hrvacama, koje su pobijedili u Omišu danas i zadržale prvo mjesto. Sljedeće kolo Junak igra u Klisu protiv Dugopolja.
IZVOR: www.nkjunak.hr

EU-BUS U SINJU


IZVOR: www.efre-bremen.de

U Sinj je jutros iz Dubrovnika stigao EU bus, u okviru ovogodišnjeg Europskog tjedna i Dana Europe, koji se obilježavaju od 2. do 12. travnja.

Projekt se održava drugu godinu za redom, a EU bus ove će godine osim Sinja i Dubrovnika obići šibenik, Gospić, Varaždin, Bjelovar, đakovo, Požegu i Zagreb.

Uz EU info štandove s informativnim i promotivnim materijalima o Europskoj uniji, održat će se predavanja uz prikazivanje kratkog filma "Hrvatska i EU", nagradni kviz na temu Europske unije i izvlačenje dnevne nagrade. Građani će imati priliku postavljati pitanja o Eurospkoj uniji, a za djecu će biti organiziran kreativni kutak i slagalice.

Eu bus je smješten na Trgu dr. Franje Tuđmana, a uz predstavnike Grada i županije s građanima su i šef Delegacije Europske komisije u RH Degert, nizozemska veleposlanica Trooster i Pero Bilušić, načelnik uprave za informiranje u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija.

SLAVNJE SVETE KRIZME

U župi čudotvorne Gospe Sinjske danas je počelo slavlje svete krizme. Ove godine sakrament krizme primit će ukupno 314 krizmanika. Danas će se krizmati njih 140, uglavnom iz okolnih crkava sinjske župe, a krizmatelj je monsinjor don Ante Mateljan. Mons. Mladen Parlov sutra će se krizmati 174 krizmanika iz Sinja i Podvaroša.

MISA ZADUšNICA

Sutra, 4. svibnja, će se u kapelici čudotvorne Gospe Sinjske u čačijinom docu u 12,00 sati služiti misa zahvalnica u sjećanje na 2. svibnja 1942. godine kada su mještani ovoga naselja izbjegli tragediju u kojoj su stradali mještani susjednih naselja od talijanskih fašista. Misu će predvoditi župnik župe Bajagić - Obrovac Fra Luka Banić.

BLAGDAN SV. FLORIJANA

Povodom sutrašnjeg blagdana svetoga Florijana, zaštitnika vatrogasaca, delegacija Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sinj u 10,00 sati, na groblju u Sinju položit će vijence i zapaliti svijeće u spomen na sve preminule vatrogasce.

KINO DANAS

Danas se u 20 sati i 15 minuta prikazuje američki film "Nema zemlje za starce", koji je dobio 4 Oskara. U glavnoj ulozi Tommy Lee Jones.

SPORT

Sutra, 4. svibnja, igraju se utakmice 4. Hrvatske nogometne lige.
OSK igra u Dugom ratu protiv Orkana, a Glavice kod kuće protiv Croatie iz Zmijavaca, u 16,30.

Tekstilac sutra u Sinju igra protiv Mračaja u 17,00 utakmicu županijske lige.

U Hrvacama se održava paraglajding natjecanje u preletima iznad Cetinskog kraja. Jučer je održano natjecanje u preletu prema zadanoj ruti: Start na planini Svijala, aerodrom Sinj, crkva u Bajagiću, crkva u Turjacima, slijetanje na Gazu. Pobijedio je slovenski predstavnik Matej čeglar. Natjecanja se nastavljaju danas.

U sinjskoj športskoj dvorani posljednji je dan 12. Državnog prvenstva u mažoret plesu. Svečano progalašenje pobjednika i zatvaranje natjecanja je u 18,30 sati.

Zaostala utakmica 21. kola sinjske Lige za mali nogomet između ekipa Brnaze Extrametal i MNK Cetina igrat će se sutra, 4. svibnja, s početkom u 18,00 sati. Nakon nje, u 19,00 sati na rasporedu je završnica kupa lige Ivan Akrap, u kojoj se sastaju MNK Torcida CB Johnny Otok i š.D. Branitelj Turjaci. Utakmice se igraju u školskoj športskoj dvorani.