Četvrtak, 3.05.2007.

POSJET UčENIKA IZ DIJONA

Učenici srednje škole iz francuskog Dijona borave kao gosti u projektu razmjene učenika u Sinju konkretno u Tehničko industrijskoj školi Ruđera Boškovića. Od nedjelje su učenici posjetili nekoliko destinacija u Dalmaciji i kako kaže njihov profesor Nenad Babić oduševljeni su ljepotama našega kraja. U sklopu gostovanja posjetili su i splitsko brodogradilišta a očekuje ih posjet HE Orlovac.

MASTER PLAN RAZVOJA TURIZMA

Vijeće Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije nedavno je usvojilo master plan razvoja turizma srednje Dalmacije. Plan predviđa preobražaj srednje Dalmacije u turističku destinaciju koja od turizma živi veći dio godine, a ne kao dosad, dva ljetna mjeseca, jer to bi omogućilo dugoročnu profitabilnost. Uz obalni pojas i otoke i Zagora je definirana kao jedinstveno područje. Stoga je Turističko vijeće Turističke zajednice Grada Trilja raspisalo natječaj za izbor direktora Turističkog ureda koji je otvoren do utorka 8. svibnja.

UPISI U DJEčJE VRTIćE

Dječji vrtić žabica iz Otoka od 7. do 18. svibnja vrši upis djece za narednu pedagošku godinu. Upisati se mogu djeca od navršene 3 -će godine života. Na upis treba ponijet fotokopiju rodnog lista i domovnice djeteta, potvrde o zaposlenju roditelja te fotokopiju rodnog lista.

Jučer su počeli upisi u Dječji vrtić Trilj i trajat će do 21. svibnja. Upisi se obavljaju radnim danom od 09,00 do 16,00 sati. Prema riječima ravnateljice Ankice Lukić od ove godine povećani su smještajni kapaciteti. Stoga ravnateljica posebno poziva roditelje djece predškolskoga uzrasta da svoju djecu upišu u vrtić. Sve je više djece s govornim problemima, a rješavanju njihovih poteškoća potrebno je pristupiti što ranije. Stoga će od rujna u triljskom vrtiću raditi logoped.

U tijeku su i upisi u dječje vrtiće Bili Cvitak Sinj. Djeca se mogu upisati u vrtiće u Sinju, Brnazama i Glavicama, do 9. svibnja. Upisi se vrše u vrtiću Maslačak od 9,00 do 12,00 i u utorak od 14,00 do 18,00 sati.

TRIBINA

«Izazovi volonterskog rada» naziv je javne tribine koja će se održati danas u Sinju u organizaciji udruga MI i MOST. Na tribini će se govoriti o mogućnostima i potrebama razvoja volonterstva u trenutnom društveno - ekonomskom okruženju, a pozvani su predstavnici udruga, javnih ustanova i institucija te zainteresirani građani. Tribina će početi u 17,00 sati, a održat će se u prostorijama Galerije Galiotović. Suorganizator tribine u Sinju je Udruga SRMA

KINO DANAS

Večeras u 19 sati u gradskom kinu se prikazuje komedija NORBIT , dok je u 20 i 30 na rasporedu romantična komedija «Glazba i stihovi».

SPORT

U zaostaloj utakmici 2. rukometne lige rukometaši Cetinke u sinju pobijedili su Kamičak rezultatom 30:29


Od danas na Gradskom bazenu u Sinju počinje s radom škola sinkroniziranog plivanja za djevojčice. Prvi trening bit će u 18,45 sati.

članovi Galopskog kluba Mustang iz Glavica održali su konferenciju za novinare na Gradskom Hipodromu te najavili drugu memorijalnu konjičku priredbu konjička priredba dr. Franjo Tuđman, koja će se održati 12. svibnja.