Srijeda, 3.05.2006.

šTRAJK U TVORNICI "DALMATINKA NOVA"

Radnici Dalmatinke Nove od jutros su ponovno u štrajku. Kako nas je izvjestila povjerenica samostalnog sindikata Iva Radonja 90 posto radnika proizvodnje od 6 sati ujutro štrajka. Razlog štrajku su neisplaćene plaće nekolicini radnika za veljaču te neispunjavanje dogovora o isplati plaća za mjesec ožujak. Inače, dogovor između nezavisnog sindikata i uprave Dalmatinke nove o isplati zaostalih plaća bio je u gradskoj upravi sredinom ožujka.

Povjerenica Radonja kazala je kako je jutros i održan sastanak između uprave i predstavnika sindikata gdje je uprava tražila povratak radnika u proizvodnju, dok sindikat ustraje na štrajku do ispunjenja svojih zahtjeva.

REVIZIJA POSLOVANJA PODUZEćA "PROMET SINJ"

U sinjskom poduzeću za prijevoz putnika "Promet Sinj" još uvijek nisu definirani vlasnički odnosi između strateškoga partnera "Prometa Makarska" i Grada Sinja. Doznajemo u tu tvrtku dolazi nezavisni revizor kako bi upotpunosti razjasnio stanje u toj firmi. Sto postotni formalno pravni vlasnik poduzeća je, kako ističu u gradskoj upravi, Grad Sinj koji bi prema riječima gradonačelnika za dva do tri dana trebao postaviti novoga čovjeka na čelno mjesto poduzeća.
...

OBAVIJEST ZA čLANOVE UDRUGE RODITELJ I UDOVICA POGINULIH BRANITELJA

Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskoga rata obavještava svoje članove koji su se prijavili za hodočašće u Međugorje da je polazak organiziran u petak 6. svibnja s Alakarskoga trkališta u 8 sati. Iz udruge ističu kako je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu.

OBAVIJEST IZ UDRUGE VETERANA DOMOVINSKOG RATA

članovi udruge veterana Domovinskoga rata Cetinskoga kraja i ove godine organiziraju hodočašće u Bleiburg 13. svibnja. Polazak u Bleiburg najavljen je za 11 sati ispred restorana Vreba, a povratak sutradan. Besplatan prijevoz i boravak osigurali su Poglavarstvo Hrvaca i drugi sponzori.


OBAVIJEST IZ "VODOVODA I čISTOćE" SINJ

Iz sinjskog "Vodovoda i čistoće" najavljuju za sutra radove na vodovodnoj mreži od 10-12 sati. U tom periodu će doći do prekida u snabdjevanju vodom za potrošače na području grada Sinja odnosno na Trgu Gojka šuška. Iz Vodovoda mole za razumjevanje i na pravovremenu opskrbu potrebnim količinama vode.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima od srijede do petka od 8 do 14 i 30 bez napajanja električnom energijom bit će potrošaači na području Otoka i to Brčići, Smoljo i Varvodići.

SPORT

U 33. kolu županijske nogometne lige igra se derbi u Makarskoj između nogometaša Zmaja i Hrvaca. Utakmica koja će imati veliku važnost u konačnom kreiranju vrha nogometne ljestvice ove lige. Pored igrača u pripremi su i spremni za navijački pohod u Makarsku i navijači Hrvaca Kamišari.


U ostalim susretima sastaju se OSK Aldi- Jadran Tučepi, Tekstilac -Orkan i Omladinac-Glavice. Početak ovih susreta je u 16,30, a makarski počinje sat kasnije.

Jučer je u Kninu odigran povijesni nogometni susret u kojem je po prvi puta Zagrebački Dinamo gostovao u Kninu gdje je, u prijateljskom susretu, pobjedio domaću Dinaru pred više od 2,5 tisuće gledatelja rezultatom 6:1.

VRIJEME

U nastavku dana biti će oblačno sa povremenim sunčanim razdobljima. Temperatura zraka kretat će se između 18 i 22 stupnja Celzijeva.