Petak, 3.04.2020.

Među 13 novooboljelih u SDŽ jedna osoba iz Sinja, a jedna iz Otoka

Županijski Stožer civilne zaštite izvijestio je kako je na području Splitsko-dalmatinske županije još  13 osoba pozitivno na koronavirus i to iz Splita 3, Solina 4, Muća 2, Kaštela 2, Sinja 1 i Otoka 1.
Uglavnom se radi o kućnim kontaktima prije oboljelih osoba. Među oboljelim osobama 2 su zdravstvena djelatnika srednje stručne spreme i to jedan iz KBC-a Split i jedan iz NZJZ. Svi novozaraženi su dobrog općeg zdravstvenog stanja.
Na dan 3. travnja 2020. ukupno je 159 osoba zaraženo koronavirusom na području Splitsko-dalmatinske županije.
Od ukupnog broja zaraženih 40 je zdravstvenih djelatnika. Hospitalizirano je 39 osoba, a na respiratoru se nalazi 7 osoba (3 iz Dubrovačko-neretvanske županije, 3 iz Šibensko-kninske župnije i 1 iz Splitsko-dalmatinske županije).
U samoizolaciji je 148 zdravstvenih djelatnika, a u karanteni hotela Zagreb ukupno je 19 osoba među kojima je 6 stranih državljana.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nadzor mjera SCZ RH – mjera strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima

Obzirom da se u dane vikenda najavljuje sunčano i toplije vrijeme, iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske još jednom građanima skreću pozornost da je na snazi Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima. Ova Odluka odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.
Iz PU SD još jednom apeliraju na građane da se ne zadržavaju u velikom broju na svim javnim površinama gdje se može kretati i zadržavati veći broj osoba.
‘Obzirom na trenutačnu situaciju, a u cilju sprječavanja širenja zaraze, prilagodite svoje navike, te slobodno vrijeme i aktivnosti na otvorenom obavljajte u kraćem vremenu, na mjestima za koja znate da ih ne posjećuje veliki broj ljudi. Ukoliko želite izaći vani, izađite na mjesta gdje ste sigurni da se neće okupiti i zadržavati veći broj građana.
Znamo da pratite preporuke liječnika i epidemiologa, a mi vas samo želimo podsjetiti na njihovu preporuku da kada ste na otvorenom pridržavajte se preporučene distance. Na taj način ćemo sigurno svi doprinijeti smanjenju širenju bolesti’, stoji u dopisu PU SD.
Policijski službenici svakodnevno nadziru i provode mjere Stožera, pa tako i ove Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, te će to nastaviti raditi i tijekom vikenda.
Iz policije mole građane da prate savjete i upozorenja policijskih službenika na terenu te zahvaljuju svim građanima koji poštuju Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i odgovornim ponašanjem čuvaju sebe i svakoga od nas.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Novo ‘Sinjanje’ – sponzor stolarija ‘Švabo’ Otok


Sutra, 4. travnja u 13 sati i 15 minuta u programu Hit radija na rasporedu je novo izdanje emisije ‘Sinjanje’.
U prošlom Sinjanju Marija Librenjak pogodila je prvu zagonetnu riječ ‘kapulica’, Ivana Pletikosić otkrila je drugu zagonetnu riječ ‘zagrćat’, a Mira Karajko je pogodila riječ ‘lozina’.
Najviše sreće na kraju emisije imala je Mira Karajko, koja je osvojila nagradu – komaricu za prozor standardne veličine, koju je osigurao sponzor emisije tvrtka Švabo d.o.o. PVC stolarija Otok.
Sponzor nove emisije je ponovo Švabo d.o.o. PVC stolarija Otok, koja će pobjednika ili pobjednicu emisije nagraditi komaricom za prozor standardne veličine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR