Subota, 3.04.2010.

"Velika subota"

Danas je Velika subota, dan tišine i bdijenja. U crkvi Čudotvorne Gospe sinjske u 20,00 sati upriličit će se Uskrsno bdijenje te blagoslov uskrsnih jela.

Još danas u Crkvi Gospe Sinjske biti će uskrsna ispovijed. Vjernici se mogu ispovjediti od 7,30 do 12 i u poslijepodnevnom terminu od 15 do 18 sati.

U Vrlici već tradicionalno od Velikoga četvrtka Kristov grob čuvaju  pripadnici  Bratovštine čuvara Kristova Groba.  Ovaj je običaj postao ne samo crkvena manifestacija već povijesna i kulturna baština hrvatskog katoličkog puka vrličkog kraja. Svoju službu završavaju iza uskršnje mise kada pred crkvom plešu narodno kolo u znak pobjede Krista uskrsloga nad zlom i grijehom.

Sport

Ovog vikenda ne igraju se susreti 2.Hrvatske nogometne lige. 19.kolo na rasporedu je 10. travnja, kada u Sinju se sastaju Junak i Rudeš.

3. Hrvatska nogometna liga jug igra se danas, 3. ožujka, u 16 sati. Hrvace gostuju u Unešiću gdje im je domaćin Zagora.

Danas, 3. ožujka, se igraju susreti 4. Hrvatske nogometne lige. Od 16 sati u Glavicama, Glavice su domaćini ekipi Vinjana, dok u isto vrijeme u Grudi se sastaju Slaven i OSK.

Kino danas

U sinjskom kinu večeras u 20,00 sati na repertoaru je film „Priča o prvaku“. U glavnoj ulozi je  Sandra Bullock.

Stanje na cestama

Opreznije treba voziti zbog mogućih odrona duž Jadranske magistrale (D 8) i na cestama u gorju.
Zbog Uskrsnih blagdana zabrana je prometovanja za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama u ponedjeljak, 5. travnja (Uskrsni ponedjeljak) od 14:00 do 23:00. Zabrana nema na autocestama, kao i na Ličkoj magistrali (D1).
S poboljšanjem vremenskih prilika, sve je veći broj motociklista na cestama u RH. Motociklistima savjetujemo da obilaze vozila u za to predviđenom traku, poštuju sve prometne propise, voze bez naglih promjena smjera i održavaju što veće odstojanje od ostalih vozila, posebice onih koji se nalaze iza njih, s obzirom na to da je zaustavni put motocikala u opasnim situacijama primjetno kraći od onog mnogo težih automobila ili teretnih vozila. Vozačima automobila se savjetuje da obavezno provjere mrtvi kut, da skreću isključivo s pokazivačima smjera, kao i da poštuju prednost prolaska na križanjima.
IZVOR: HAK