Petak, 3.04.2009.

MIRJANA JUKIć-BRAčULJ OSVOJILA 2. MJESTO NA DRžAVNOM NATJECANJU IZ MATEMATIKE

Učenica 1.b razreda Opće gimnazije Dinka šimunovića u Sinju Mirjana Jukić-Bračulj osvojila je drugo mjesto na državnom natjecanju iz matematike.

SJEDNICA OPćINSKOG VIJEćA OTOKA

Danas će se održati posljednja sjednica općinskog vijeća općine Otok u ovom sazivu. Jedina točka dnevnog reda bit će odluka o dodjeli koncesije za pružanje pogrebnih usluga na području općine Otok.

POBOžNOST ZAVJETNOG KRIžNOG PUTA

Vjerska pobožnost zavjetnog križnog puta na Sinjskoj tvrđavi počet će danas, 3. travnja, u 16,00 sati, a okupljanje je kod bivšeg Vatrogasnog doma. U slučaju kiše i nevremena križni put biti će u crkvi u 17,15 sati. Sutra, 4. travnja, u 20,00 sati u svetištu Gospe sinjske održat će se molitveno bdijenje.

OBAVIJEST

Dijabetičko društvo Sinj organizira odlazak u Primošten na 9. kongres dijabetičara Hrvatske. Polazak je sutra, 4. travnja, u 7,30 sati sa Alkarskog trkališta, a povratak je u poslijepodnevnim satima. Svi zainteresirani mogu se javiti na telefon 821-262 ili na mobitel 099/31 22 185.

PRODAJNA USKRšNJA IZLOžBA U TRILJU

Učenici i učitelji Oš Trilj, u suradnji sa Dječjim vrtićem Trilj organiziraju prodajnu uskršnju izložbu, koja će se održati sutra, 4. travnja. Na izložbi će se moći pogledati i kupiti radovi sa uskrsnim motivima. Izložba će se održati u centru Trilja u vremenu od 10,00 do 12,00 sati, a u slučaju lošeg vremena održat će se u atriju osnovne škole Trilj.

OBAVIJEST

U ponedjeljak, 6. travnja u 14,00 sati, u prostorijama Crvenog križa počet će podjela uskrsnica umirovljenicima sa područja Grada Sinja, čija ukupna mirovinska primanja ne prelaze 1.600,00 kuna mjesečno. Iznos uskrsnice za umirovljenike biti će 100,00 kuna, a umirovljenici su obavezni sa sobom ponijeti zadnji odrezak od mirovine i osobnu iskaznicu.
U četvrtak, 09. travnja u 09,00 sati, u prostorijama Crvenog križa počet će podjela poklon paketa korisnicima stalne pomoći Centra za socijalnu skrb u Sinju. Dodajmo kako će se uskrnice i poklon paketi moći preuzeti do petka do 12,00 sati, a sva sredstva osigurao je Grad Sinj iz svog Proračuna.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

U ponedjeljak, 6.travnja, u prostorijama Crvenog križa Sinj organizira se 6 po redu ovogodišnja akcija darivanja krvi. Dragovoljnom darivanju krvi pristupit će maturanti iz svih sinjskih srednjih škola, a organizatori pozivaju sve zdrave osobe od 18 do 65 godina da se odazovu ovoj humanoj akciji kako bi se prikupio što veći broj doza krvi.

SINJSKE MAžORETKINJE NA SVJETSKOM PRVENSTVU U TWIRLINGU

Sinjske mažoretkinje u ponedjeljak putuju na Svjetsko prvenstvo u twirlingu i mažoret plesu, koje se održava u Gentu u Belgiji. Prvenstvo počinje u četvrtak i traje do nedjelje, a sinjske mažoretkinje predstavit će se u mažoret plesu te dvije grupne twirling kategorije sa osam sola i jednim duetom.

SPORT

Sutra, 4. travnja, će se održati proljetni kros učenika srednjih i osnovnih škola Cetinskog kraja. Prva utrka za učenike 3. i 4. razreda osnovnih škola počinje u 9,15 sati.

U 6. kolu borbe za ostanak u košarkaškoj A1 ligi Alkar sutra, 4. travnja, gostuje u Rijeci kod Kvarnera.

U natjecanju 2. HNL Junak sutra, 4. travnja, u 16,00 sati na svom terenu dočekuje ekipu Karlovca.