Četvrtak, 3.04.2008.

HUMANITARNA UTAKMICANa Gradskom stadionu u Sinju danas u 16,30 održava se humanitarna utakmica između "Split starsa" i "Zvijezda Cetinskog kraja" za pomoć obitelji Božić. Iz organizacijskog odbora očekuju dobar odaziv sugrađana, a ulaznice se mogu nabaviti u pretprodaji u knjižari i papirnici Axel po cijeni od 20 kuna.

VIJESTI IZ VRLIKE

Grad Vrlika donio je nove poticajne pronatalitetne odluke. Dosada su roditelji, s prebivalištem i boravkom na području Vrlike, za opremu novorođenog djeteta dobivali jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od dvije tisuće kuna.
Novom odlukom Gradskoga vijeća roditelji koji imaju uredno prebivalište i boravak na području grada Vrlike, za prvorođeno dijete će dobiti 2 tisuće kuna, za drugo 3 tisuće, za treće 4 tisuće, te za svako sljedeće po tisuću kuna više. Roditelji koji imaju prebivalište u Vrlici, a borave u drugom području, imaju pravo na 50 % ovoga iznosa.

OBAVIJEST

U osnovnim školama počeo je projekt eksperimentalnog vanjskog vrednovanja obrazovnih postignuća učenika četvrtih razreda. Projekt provodi nacionalni centar za vanjsko vrednovanje uspjeha, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.
Učenici će danas pisati integrirani test iz matematike, prirode i društve te stranog jezika u redovnoj nastavi.
Učenici 8. razreda test će pisati 6. svibnja i to iz biologije, kemije, fizike, povijesti i geografije; te 8. svibnja iz Hrvatskog jezika i prvog stranog jezika.
Dobiveni rezultati iskazivat će se na razini Republike Hrvatske, županija, te skupnih obilježja učenika, učitelja i škola. Iskazivanje pojedinačnih rezultata učenika nije predviđeno.

KINO DANAS

U gradskom kinu danas gostuje HNK Split s predstavom "Babina Guica", redateljice Ivice Boban. Uloge tumače Arijana čulina, Ksenija Prohaska i Nives Ivanković. Predstava će početi u 20,00 sati.