Ponedjeljak, 3.04.2006.

PRVI "NACIONALNI SAJAM PRšUTA" U SINJU

U organizaciji sinjskog Poduzetničkog centra, a u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodartva te Splitsko-dalmatinske županije najavljen je prvi "Nacionalni sajam pršuta" u Sinju.
Prema najavama, sajam će 7. travnja u hotelu Alkar otvoriti ministar Petar čobanković. Na sajmu će se predstaviti Istarski i drniški pršutari, a biti će prezentacijskog, ocijenjivačkog, informacijskoga, edukacijskog i trgovinskog karaktera .
Sajam će ugostiti i veliki broj stručnjaka koji će za sve proizvođače pršuta održati edukacije i okrugle stolove na temu proizvodnje pršuta.Na sajam su pozvani i svi proizvođači pršuta iz našega kraja, a najbolji će biti i nagrađeni određenim certifikatima.

SPORT

Alkar je u Zagrebu u utakmici lige za ostanak pobjedio Maksimir sa 77:76.

Nogometaši Junaka u utakmici III HNL pobjedili su u Kaštelima Gošk Adria-Chem sa 4:0

U utakmicama županijske nogometne lige Hrvace su pobjedile Kamen s 4 :1, Glavice su poražene od Uranije 2:1,

OSK Aldi na Supetru odigrao je 1:1 protiv Jadrana, dok su nogometaši Tekstilca poraženi u Runovićima od Mračaja 1:0

Odbojkašice Sinja pobjedom protiv Splita potvrdile su naslov prvakinja II odbojkaške lige.

U derbiju II rukometne lige Cetina je u Sinju pobjedila Sinj 33:13, kod rukometaša Kamičak je u Kaštelima odigrao 21:21 protiv Adria-Chema, dok su rukometaši Cetinke pobjedili Krilnik 38:29.

U sutrašnjoj emisiji TV-Jadran o športu Cetinskog kraja "šPORTSKI POGODAK" s početkom u 18,15 pogledajte:
-košarka, gosti treneri Alkara I Cetine
-ribolov, gost predsjednik š.R.D "Cetina"
-reportaže o odbojci I rukometu
-športski rezultati

VRIJEME

Sunčano i toplo vrijeme zadržati će se i u drugom dijelu dana. Temperatura zraka u 7 sati iznosila je 7 stupnjeva Celzijevih.

PREDSJEDNIK RH STIPE MESIć U POSJETU SINJU

Mesić: Alka mora biti viteška igra, a ne seoski dernek

SVJETSKI DOGAđAJ Mora se omogućiti povratak proslavljenih alkara, a koji su zbog pogrešne orijentacije dijela vodstva Alke morali otići - kazao je predsjednik Mesić
SINJ - Predsjednik Republike Stjepan Mesić u subotu je posjetio Sinj. U Vojarni Kula upoznao se sa stanjem u Središtu za obuku Hrvatske kopnene vojske "Petar Berislavić", a u hotelu "Alkar" sastao se s Gradskim poglavarstvom Sinja i gospodarstvenicima. Iako se to priželjkivalo i očekivalo, Mesić nije prošetao sinjskom Pijacom i susreo se s građanima. To bi se, najavio je, moglo dogoditi uskoro.

U Vojarni Kula Predsjednika i njegove suradnike dočekali su general zbora Josip Lucić, načelnik Glavnog stožera OS RH, pukovnik Stjepan Nižić, zapovjednik Nastavnog središta, i skupina visokih časnika među kojima su bili generali Mladen Kruljac, Josip Stojković, Mate Obradović i drugi. Iza zatvorenih vrata Mesić je informiran o ovoj postrojbi za čiji se ostanak osobno založio jer je, kazao je, ovo Središte potrebno HV-u i Sinju.
U hotelu "Alkar" Mesića su dočekali sinjski gradski poglavari i gospodarstvenici. Gradonačelnik Nikola Tomašević i suradnici upoznali su Mesića o izuzetno teškoj gospodarsko-socijalnoj slici grada i visokoj nezaposlenosti od gotovo 40 posto.
Poslije obilaska vojarne i sastanka u "Alkaru", predsjednik Mesić je novinarima izrazio zadovoljstvo zatečenim stanjem u Nastavnom središtu. Odgovarajući na pitanje o Alci, Mesić je rekao da se ta sinjska viteška igra mora do kraja depolitizirati.

...