Četvrtak, 3.03.2016.

U Gradsko kino Sinj stigao Spotlight

U Gradsko kino Sinj stiže ovogodišnji dobitnik Oscara za najbolji film, Spotlight. Igrat će se u četvrtak (danas) i petak u terminu od 20 sati.
Također, na rasporedu sinjskog kina je i crtani film Zootropola, koji će se igrati od petka do ponedjeljka u terminu od 18 i 15 sati.
Potresna istinita priča o Pulitzerovom nagradom nagrađenoj priči redakcije Boston Globea, a koja je duboko uzdrmala najdugovječniju instituciju – onu crkvenu.
Istraga oko zlostavljanja bila je zataškavana od strane moćnih institucija vlasti, a rezultat je bilo razotkrivanje sličnih zlodjela diljem svijeta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Putnik: Cijenom mlijeka smo zadovoljni, ali mljekara je sve manje

Za razliku od velikih proizvođača mlijeka u sjeveroistočnim dijelovima Hrvatske, mljekari s području Cetinske krajine i srednje Dalmacije pošteđeni su, barem za sada, velikih problema što se tiče otkupne cijene mlijeka.
Dok se u kontinentalnom dijelu Hrvatske po litri mlijeka plaća tek nešto iznad dvije kune, mljekari u Cetinskoj krajini dobivaju nešto više.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

JVP Sinj i dalje na čekanju, DUZS traži nove korekcije

Državni ured za zaštitu i spašavanje po drugi put odbija zahtjev Grada Sinja za ocjenu sukladnosti Odluke o osnivanju Javne vatrogasne postrojbe Grada Sinja.
Podsjetimo kako je još proteklog ljeta DUZS odbio tadašnji zahtjev Grada Sinja (17. lipnja 2015. godine) s obrazloženjem kako ‘nije iskazana niti propisana potreba za poduzimanjem mjera za osnivanjem javne vatrogasne postrojbe‘.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR