Ponedjeljak, 3.03.2014.

Rezultati literarnog natječaja Udruge Cjelovit život

Nakon detaljna pregleda i dvaju krugova ocjenjivanja konačno imamo rezultate literarnog natječaja Udruge Cjelovit život na temu „Zemniče, zaprznio te mrak… a tebe zemlja rodi da budeš čil i jak, da nosiš u njedrima radosti zlatni ključ!“ (Vladimir Nazor, Cvrčak).
Na natječaj je pristiglo 16 radova u kategoriji srednjih i 6 u kategoriji osnovnih škola. Ocjenjivačkom vijeću su radovi poslani potpisani šiframa kako bi se zajamčila objektivnost. U prvom krugu ocjenjivanja svaki je član Vijeća svakom radu dao od 1 do 5 bodova po svojoj procjeni. Potom su bodovi zbrojeni i pošto su u srednjoj školi tri rada bila izjednačena na prvom mjestu, išla su u drugi krug gdje je svaki član komisije dao svakom radu od 1 do 3 boda. Na kraju su šiframa bila pridijeljena pripadna imena. Uz očito težak posao, rezultati su sljedeći:
...

Natječaj za festival ‘Klape Gospi Sinjskoj’

Festival marijansko – duhovne klapske pjesme ‘Klape Gospi Sinjskoj’ raspisao je Natječaj za izvorne marijanske napjeve za klape.
Na natječaj se mogu prijaviti izvorne marijanske skladbe u obradi za klape, u a cappella formi, čiji se glazbeni slog zasniva na obilježjima dalmatinske klapske pjesme ili pučkih crkvenih napjeva.
Natječaj za dostavu skladbi je 15. ožujka 2014. godine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Tečaj za zaručnike

U prostorijama Franjevačkog samostana i Župe Gospe Sinjske ovoga vikenda održat će se Tečaj za zaručnike.
Trodnevni Tečaj za zaručnike održavat će se u petak, subotu i nedjelju, od 7. do 9. ožujka s početkom u 18 sati. Prijave se vrše u Župnom uredu u Sinju.
Sljedeći zaručnički tečaj u Župi Gospe Sinjske održat će se u lipnju 2014. godine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR