Četvrtak, 3.03.2011.

Općina Otok: Poziv za javne radove

Općina Otok uputila je poziv nezaposlenim osobama za prijavu na rad u javnim radovima. Poziv se odnosi na osobe iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, koje će biti raspoređene u programe održavanja javnih površina i uređenja okoliša i pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama. Za navedene programe traži se ukupno 27 osoba.
Kriteriji za zapošljavanje u programima javnih radova utvrđeni su od strane HZZ. Prednost pri zapošljavanju imat će osobe koje su u evidenciji HZZ duže od 36 mjeseci. Prijavi je potrebno priložiti preslik osobne iskaznice, potvrdu HZZ-a i dokaz o ispunjavanju jednog ili više uvjeta propisanih od strane HZZ-a, Prijave se dostavljaju najkasnije do 10. ožujka 2011. godine u prostorijama općinske uprave (soba broj 5.).
Predviđeno trajanje radova je 6 mjeseci i to od 01. svibnja do 31. listopada 2011. godine. Sve dodatne obavijesti mogu se dobiti u Općini Otok, tel. 834-503.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2011. godini

Na temelju Zaključka Gradonačelnika Grada Sinja o pokretanju inicijative za provedbu Programa Javnih radova od 25. veljače 2011. godine, Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Sinja objavljuje Poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2011. godini.
Programom Javnih radova obuhvatit će se projekti iz područja socijalne skrbi, zaštite i uređenja okoliša, te održavanja i komunalnih djelatnosti.
...

Cetinski kraj za Lucijana

U organizaciji Udruge tjelesnih invalida grada Sinja (UTIS), pred oko 700 Sinjana i Cetinjana, sinoć je u sinjskoj sportskoj dvorani održan humanitarni koncert 'Alkarić', a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za pomoć u liječenju dječaka Lucijana Ćosića.
 Na koncertu su nastupila zvučna imena hrvatske glazbene scene, a predsjednik UTIS -a Vojo Barać kazao nam je kako je od prodaje ulaznica prikupljeno 19 tisuća 176 kuna.

'Zadovoljan sam odazivom ljudi, ali uvjeren sam kako bi odaziv bio i veći da su vremenske prilike bile bolje. Pjevači su napravili odličnu atmosferu, a na koncertu je zapjevao i sam Lucijan, koji se popeo na binu i sa Jolom otpjevao Nosi mi se bijela boja'.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sjednica Općinskog vijeća Dicma

Dicmanjski vijećnici sutra će, s početkom u 10 sati održati 9. sjednicu Općinskog vijeća za koju je predložen Dnevni red od 10 točaka:
1.Prijedlogu Odluke o socijalnoj skrbi
2. Prijedlogu Odluke o povjeravanju obavljanja komunalne djelatnosti održavanja javne rasvjete temeljem ugovora
3. Prijedlogu Odluke o povjeravanju obavljanja komunalne djelatnosti održavanja nerazvrstanih cesta temeljem ugovora
4. Prijedlogu Odluke po zahtjevima za izradu izmjena i dopuna PPU Općine Dicmo
5. Izvješće o izvršenju Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Općine Dicmo u 2010. godini
6. Izvješće o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture za djelatnosti iz čl.22 Zakona o komunalnom gospodarstvu u 2010. g. U Općini Dicmo
7. Prijedlog Zaključka po ponudama pristiglih na natječaj za prodaju građevinskog zemljišta
8. Izvješće o radu općinskog načelnika za razdoblje srpanj – prosinac 2010. g.
9. Zahtjevi i zamolbe
10. Vijećnička pitanja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počeo proces razdvajanja JKP


Prema novom Zakonu o vodama i financiranju vodnog gospodarstva, poduzeća koja se bave distribucijom vode više se neće moći baviti i drugim djelatnostima, poput komunalnih, sakupljanja otpada, uređenja zelenih površina, održavanja groblja i tržnica, građevinskih djelatnosti. Vlada je dala konačan rok za odvajanje poduzeća - početak 2013. Postupak razdvajanja očekuje i Javno komunalno poduzeće Vodovod i čistoća Sinj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Stanje na cestama

Raskvašenog i ugaženog snijega mjestimice ima u Gorskom kotaru i Lici. A, zbog niske temperature, te mokrih i skliskih kolnika moguća je poledica.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.
Na Jadranskoj magistrali (D 8), promet teče jednim trakom, propuštanjem vozila naizmjence, jednim trakom na Šibenskom mostu i kroz mjesto Duće, u splitsko-dalmatinskoj županiji.
IZVOR: HAK