Utorak, 3.03.2009.

AUTOPRIJEVOZ

U sinjskom Autoprijevozu zaposlenicima se krše radnička prava potvrdila je to viša inspektorica rada Grozdana Marović. Ona je utvrdila kako se u tvrtci od vozača zahtjeva prekovremeni rad duži od zakonom najduže dopuštenog, sindikalnog povjerenika Uprava zaobilazi, a nisu mu osigurani ni minimalni uvjeti za rad. Uprava poduzeća, navodi se u dopisu, evidenciju o radu i plaćama nevodi uredno. Iz svih navedenih razloga Državni inspektorat podnio je optužni prijedlog protiv Autoprijevoza i direktora Jakova Jerkana.

Direktor Autoprijevoza Jakov Jerkan Državnom se inspektoratu očitovao na pitanja koja je postavila inspektorica rada Grozdana Marović. Između ostalog u njegovom dopisu stoji kako Poslodavac sindikalnog povjerenika HUS-a Veljka Nasića redovito obavještava o svim bitnim pitanjima poslovanja Društva. Nadalje stoji citiramo: "Nikada nismo primili obavijest o tome tko je sindikalni povjerenik Sindikata vozača i prometnih radnika". Jerkan obrazlaže kako od toga Sindikata dolaze samo prijave raznim inspekcijama, te dodaje kako je zbog toga, citiramo: Promet makarska podignuo kaznenu prijavu protiv Ante Buljana, koji se potpisuje kao predsjednik toga Sindikata.

GRADONAčELNIK TRILJA PRIMIO MAžORETKINJEGradonačelnik Trilja Ivan šipić i pročelnik Upravnog odjela Marko župa primili su jutros Triljske mažoretkinje-seniorke, koje su na državnom prvenstvu u twirlingu osvojile 3. mjesto u paradnoj kategoriji, i prvu pratilju Miss Universe Hrvatske Katarinu Banić. Gradonačelnik je istaknuo kako su djevojke svojim uspjesima na natjecanjima ovoga vikenda doprinjele promociji svoga Grada, te im je zaželio uspjeh u budućem životu i daljnjem radu. Tom je prigodom istaknuo kako i Miss Universe Sarah čosić potječe iz Cetinske krajine. Dodao je kako ljepota triljskoga kraja i ljepota njegovih ljudi čine jednu cjelinu.

POčINJE SAJAM "GAST" U SPLITU

Sutra, 4. veljače, u Splitu počinje međunarodna manifestacija GAST koja se održava do 8.ožujka. Manifestaciju će u 10 sati otvoriti predsjednik Republike Hrvatske Stipe Mesić. Na GAST-u će sudjelovati i predstavnici Turističke zajednice grada Sinja koji će se predstaviti sinjskim delicijama. Cilj je, kaže direktor Turističke zajednice Ante Latinac, dobro se predstaviti Splićanima i motivirati ih da dođu u Zagoru.

SPORT

Danas u 15,30 u Glavicama se igra prijateljska nogometna utakmica između Glavica i trećeligaša Splita.

"SAJAM POSLOVA" U SINJU

Sinjska ispostava Zavoda za zapošljavanje zadovoljna je organizacijom 2. Sajma poslova koji se održao jučer u hotelu "Alkar". Prema riječima sinjskog voditelja zavoda Frane šuste poslodavci su zaprimili veliki broj životopisa i molbi za posao, a posebno dobar odaziv bio je i sinjskih srednjoškolaca maturanata.

VRIJEME

Umjereno je do pretežno sunčano s povremenom slabom kišom. Uglavnom je tiho, a samo mjestimice puše slab sjeverni vjetar. U 13,00 sati u Sinju je bilo 11 stupnjeva.

Sutra se očekuje pretežno oblačno povremeno s kišom. U noći i ujutro moguća je magla. Zapuhat će umjereno, poslijepodne i jako jugo. Najniža jutarnja temperatura od 2 do 6, a najviša dnevna uglavnom između 9 i 14 °C.