Subota, 3.03.2007.

HIT Radio i na internetu

Hit radio sada možete slušati i na internetu i to na adresi: www.hitradio.hr


Mirko Norac pušten iz zatvora kući na vikend


Nestrpljenje ispred kuće Mirka Norca
FOTO: VEčERNJI LIST


Mirko Norac pušten je jučer iz zatvora u Glini kući na vikend. General Hrvatske vojske osuđen je na 12 godina zatvora zbog zločina počinjenih tijekom rata u Gospiću.
General Norac stigao je sinoć nakon šest godina služenja kazne u svoju kuću u Sinj, gdje je vladao opći kaos. Ukućani su ga dočekali presretni što će s njima provesti barem vikend. U Sinj ga je dovezao njegov prijatelj fra Božo Norac Kljajo zajedno s alkarskim vojvodom Ivanom čikarom i alkarima.

Prema hrvatskom zakonu, Mirko Norac nakon pola odslužene kazne ima pravo na slobodan vikend. Jedini uvjet je uzorno ponašanje, a hrvatski general taj je uvjet ispunio. U kaznionicu u Glini mora se vratiti do ponedjeljka ujutro.

Ukućani su zamolili novinare da budu obzirni i omoguće im miran vikend.
(NaM)
IZVOR: VEčERNJI LIST

JAVNI NATJEčAJ ZA PRODAJU ZEMLJIšTA GZ čAPORICE

Gradsko poglavarstvo Grada Trilja raspisalo je javni natječaj za prodaju zemljišta na području Gospodarske zone čaporice. Na površini od 233 tisuće metara kvadratnih ukupno je 27 radnih jedinica. Početna prodajna cijena zemljišta je 30 kuna po metru kvadratnom, a prednost pod jednakim uvjetima imaju investitori kojima je sjedište, odnosno prebivališe na području Grada Trilja.

OBAVIJEST

Turistička zadruga Dalmatinska Zagora danas će održati osnivačku skupštinu. Na dnevnom redu će biti 8 točaka dnevnog reda, uglavnom izbor radnih tijela zadruge. Skupština se održava u Planinarskom domu «Vrdovo» na Vrdovu.

VRIJEME

Sinj je jutros u 7 sati mjerio 7 stupnjeva Celzija u nastavku dana očekuje nas jače naoblačenje s mogućom kišom.