Petak, 3.03.2006.

STANJE NA CESTAMA

Niske jutarnje temperature uzrokuju poledice na pojedinim dionicama Cetinskom kraja. Tako ima poledice u višim predjelima Vrlike, kao i prema graničnom prijelazu Kamensko te prema Zelovu. Iz Nadcestarije potvđuju jutarnju akciju posipanja sipinom i pijeskom spomenutih kolnika.

IZ HAK-a javljaju kako su kolnici mokri i skliski gotovo u cijeloj Hrvatskoj .Ima i poledice koja stvara dodatan problem u prometu. Na cestama kroz Liku i Gorski Kotar još mjestimice ima raskvašenog snijega koji takodjer dodatno otežava vožnju.
Dodajmo kako na graničnim prijelazima nema čekanja .

Policija bilježi jači ritam prometa na dionicama Cetinskog kraja. Bilježi jednu prometnu nezgodu bez ozlijeđenih, ali i upozorava na dodatan oprez uz maksimalno poštivanje prometnih pravila.

PRIOPćENJE ZA JAVNOST MATE JUKIćA I DAMIRA TALAJE O ODLUCI POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Nakon jučerašnje konferencije za novinare bivšeg gradonačelnika i njegovog tadašnjeg zamjenika, danas su i medijima uputili priopćenje u kojem obrazlažu nerazumnu odluku sadašnjeg Poglavarstva, koalicijske vlasti u najavi kako će poništiti odluku o rješavanju stambenih pitanja za 18 sinjskih obitelji.
...

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Sjednica Gradskog poglavarstva grada Sinja bit će danas poslije podne u 14 sati u Gradskoj vijećnici. Poglavari grada raspravljat će o samo jednoj točki dnevnog reda, a to je Prijedlog Ugovora o korištenju sredstava Fonda za neposredno sudjelovanje Fonda u sufinanciranju programa sanacije odlagališta komunalnog otpada Mojanka.

Sjednici poglavarstva nazočit će Vinko Mladineo inače direktor Fonda za zaštitu okoliša i enegetsku učinkovitost i Tomislav Mihotić pročelnik Upravnog odjela za prostorno uredjenje, komunalne poslove, graditeljstvo i zaštitu okoliša Splitsko-dalmatinske županije.

OPćINSKO VIJEćE DICMA DONIJELO NOVI PROSTORNI PLAN

Općinsko vijeće Dicma nedavno je na svojoj sjednici donijelo novi općinski prostorni plana potvrdjuje načelnik Josip Silić. Uz nesudjelovanje vijećnika HDZ-a koji bojkotiraju rad općinskog vijeća,gospodarska zona u Dicmu proširena je za novih 20-tak hektara uz suglasnost s županijskim prostornim planom.
Nova poslovna zona u Dicmu očekuje dolazak novog kapitala i ulazaka gospodarstvenika. Zadovoljstvo vlada u Općinskoj upravi, a uskoro slijedi i javni natječaj za prošireni dio poslovne zone.

Načelnik kaže kako i prije natječaja za ulazak novog kapitala u proširenu zonu ima desetak pisama namjere za oko stotinjak tisuća kvadrata nove poslovne zone koja će za kratko vrijeme početi sa svojim prvim radovima. Pitanje je dana kada će i stići prva ulaganja u poslovnu zonu. Više nema zapravo nikakvih zapreka za dolazak novih poduzetnika u poslovnu poduzetničku Zonu Dicmo

OBAVIJEST IZ HEP-a

Sinjski pogon HEP-a najavljuje kako kućanstvima tako i gospodarstvenicima novu akciju iskapčanja iz elktrosustava. Upozoravaju potrošače na izmirenje svojih obveza kako bi se izbjegli dodatni troškovi i moguće neugodnosti koje izaziva svako iskapčanje električne enrgije.

Potvrđuju u HEP-u o promijenjenom radnom vremenu sa strankama u šalter sali. Od početka ožujka stranke se primaju svaki dan osim subote i nedjelje od 7.30-19,30. Napominju kako se računi mogu plaćati na šalterima pošte i FINE bez plaćanja provizije.

PREDAVANJE ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVOđAčE

Poljoprivredni proizvođači mogu sljedećeg utorka sudjelovati na tribini upotpunjenoj predavanjima i prezentaciji sjemena inozemnih tvrtki koju organizira poljocentar "Hipodrom" u suradnji s "Colić-trade" iz Biograda.

Predstavit će se tvrke iz Nizozemske i Japana Enza Zaden i Taki. Predavanje će se održati u utorak 7. ožujka od 16 sati u dvorani Galerije Galiotović.
Na tribini će biti riječi i o sustavu za navodnjavanje kao i o gnojidbi kristalonima i drugim gnojivima iz programa Yara

SPORT

Nakon gostovanju u Splitu Alkar se okreće novoj košarkaškoj utakmici. Sutra s početkom u 19 ,30 u sinjskoj športskoj dvorani sastaju se Alkar i Borik iz Zadra. Do kraja ovog dijela prvenstva ostala su još dva kola, a naši košarkaši još imaju realne izglede za ulazak u ligu za prvaka.
U vrlo sadržajnom nogometnom vikendu izdvajamo gostovanje Junaka na Pagu te nastavak natjecanja 1 županijske lige.
Nakon rukometašica i rukometaši počinju svoju prvenstvenu sezonu u natjecanju 2. Hrvatske rukometne lige. Kamičak je gost u Splitu kod Hrvatskog dragovoljca dok Cetinka dočekuje Metković 2.

VRIJEME

Jutro prohladno s minus dva stupnja celzijeva. U nastavku oblačno s mogućom susnježicom i snijegom. I dalje će biti hladno i nestabilno vrijeme.