Petak, 3.02.2017.

R. Leljak: ‘Bio je to užasan pogled na stradanja mnogih Hrvata’


Kao što smo i najavili, večeras, 3. veljače u 19 sati u sinjskom gradskom kinu bit će prikazan dokumentarni film ‘Huda jama – strogo čuvana tajna’.
Gostujući u programu Hit radija, autor filma Roman Leljak istaknuo je kako se u rudniku u Hudoj jami, u blizini Celja, dogodio jedan od najgroznijih zločina križnog puta hrvatskog naroda. Naime, od 25. svibnja do 10. lipnja 1945. godine u taj rudnik odvedeno je preko 2 tisuće Hrvata, oko 700 Slovenaca i 300 Nijemaca, pripadnika njemačke manjine koja je tu živjela.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

UNHBDR: Javni pozivi Ministarstva hrvatskih branitelja


Udruga nezaposlenih hrvatskih branitelja Domovinskog rata obavijestila je nezaposlene branitelje kako je Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo nekoliko natječaja na koje se mogu prijaviti.
Prema riječima predsjednika Nevena Poljaka, u protekle dvije godine otkako je osnovana Udruga je sudjelovala u organizaciji niza radionica u kojima se branitelje htjelo upoznati na koje načine se mogu uključiti na tržište rada.
Ovoga puta svoje članove, ali i sve druge nezaposlene hrvatske branitelje žele upoznati s time kako je Ministarstvo branitelja objavilo javne pozive za Mjeru poticanja obrazovanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja, Mjeru samozapošljavanja i Mjeru potpore za proširenje postojeće djelatnosti. Rok za prijavu na navedene natječaje je 1. ožujka 2017. godine, a zainteresirani više mogu doznati na web stranicama Ministarstva hrvatskih branitelja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR