Utorak, 3.02.2015.

U Zagrebu predstavljena knjiga I. Kozlice ‘Alka u politici – politika u Alki’


Sinoć je u prepunoj dvorani Tribina grada Zagreba na Kaptolu održano predstavljanje knjige ‘Alka u politici – politika u Alki’ autora Ivana Kozlice.
O knjizi su govorili dr. Petar Vučić, doc. dr. don Josip Dukić, prof. dr. Stipe Botica i sam autor. Program predstavljanja vodio je Zdravko Vladanović.
Među nazočnima je bio najveći broj Sinjana i Cetinjana, ali i veliki broj zainteresiranih Zagrepčana. Svi predstavljači ukazali su na značaj knjige u ovom trenutku, u godini obilježavanja 300. obljetnice pobjede Sinjana nad Osmanlijama. Vrlo iscrpo su govorili o sadržaju knjige, ali i o značenju njezinih poruka ne samo za Alku nego i šire.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

POZIV za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2015. godini

POZIV za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2015. godini.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prošlog tjedna 108 novih slučajeva gripe

U sinjsku ispostavu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo liječnici obiteljske medicine prošlog tjedna prijavili su novih 108 slučajeva gripe.
Prema riječima voditeljice sinjske Ispostave Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Ane Kokot, od gripe obolijevaju sve dobne skupine, a najviše u dobi od 30 do 64 godine. Od početka sezone na području Cetinske krajine registrirano je oko 240 oboljelih.
Dr. Kokot ističe kako je broj oboljelih zasigurno znatno veći, jer se dio oboljelih ne javlja svom liječniku.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Hrvace: Program sufinanciranja nabavke sadnica

Obavještavaju se svi zainteresirani mještani Općine Hrvace koji su upisani u upisnik poljoprivrednog gospodarstva, a planiraju u tekućoj godini posaditi lozu ili voćke, da se obrate u Općinu radi upisa, najkasnije do 6. veljače. Potrebno je sobom ponijeti osobnu iskaznicu i karticu poljoprivrednog gospodarstva. Općina Hrvace, u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom vrši upis planirane sadnje sadnica za 2015. godinu, tako da 1/3 vrijednosti sadnice plaća Općina, 1/3 Županija, te 1/3 vlasnik poljoprivrednog gospodarstva.
IZVOR: WWW.FERATA.HR