Četvrtak, 3.02.2011.

Konzultacija o EU fondovimaGrad Sinj danas je bio domaćin Ministarstvu gospodarstva rada i poduzetništva i Upravi za međunarodnu suradnju u području rada i socijalne sigurnosti koji su organizirali treći krug regionalnih konzultacija u okviru provedbe Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala.
Iako je najavljeno kako će se konzultacije održati u gradskoj vijećnici, zbog velikog interesa, održane su, sa pola sata zakašnjenja, u gradskom kinu Sinj.
Konzultacije je pratilo gotovo 200 zainteresiranih osoba, uglavnom predstavnika civilnih i braniteljskih udruga, predstavnika zadruga, poduzetnika, nezaposlenih i invalidnih osoba.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

GRADOVI ŠIBENIK, TROGIR I SINJ – GRADOVI PRIJATELJIUlica Sinjske alke već je obnovljena zahvaljujući gradu Sinju, a gradonačelnici Šibenika i Trogira danas su potpisali sporazum o (su) financiranju sanacije Šibenske i Dalmatinske ulice u gradu Vukovaru kao još jedan prilog akciji „Solidarnost za Vukovar“.
Na današnjoj medijskoj konferenciji u gradskoj vijećnici gradonačelnik Vukovara Željko Sabo potpisao je u ime Grada Vukovara sporazume o sanaciji spomenutih ulica s gradonačelnikom Grada Šibenika Antom Županovićem i s gradonačelnikom Grada Trogira Damirom Riljom, a događanju su nazočili i gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan, zamjenik gradonačelnika Šibenika Franko Vidović i Vukovara Željko Pinjuh.
- Grad Šibenik sanacijom Šibenske ulice u iznosu 250.000,00 kuna daje novi doprinos kako bi ljudi u Vukovaru živjeli u što boljim uvjetima. Stipendiramo i vukovarske studente, mladima pružamo mogućnost ljetovanja u Šibeniku, a bit će zasigurno još načina da proširimo suradnju na raznim drugim projektima. Činimo samo ono što prijatelji moraju učiniti prema prijateljskom gradu Vukovaru – naglasio je gradonačelnik Šibenika Ante Županović....

Vučković obećaje borbu za svaku loptuOTOK – Seniori NK OSK iz Otoka, člana 4. HNL-jug, podskupine B pod vodstvom novog stratega Nenada Vučkovića već tjedan dana rade ubrzanim ritmom. Vučković trentuno na raspolaganju ima 27 igrača, koji ravnopravno konkuriraju za udarnu postavu. Igrački kadar se povećao jer su proteklih dana pristigla, tj. su se vratila u klub kvalitetna osvježenja Denis Gilić i Andrija Bandalo iz Junaka, Ivan Svalina iz Čaporica te kapetan Hrvaca Ante Porobija. Prvu pripremnu utakmicu Otočani igraju u srijedu u Prološcu protiv Mladosti, dok je uzvratan susret za tjedan dana u Otoku. U 1. kolu županijskog kupa OSK dočekuje 13. veljače Hrvace, tako da ćemo do tada znati s kakvim igračkim kadrom Otočani kreću u borbu za opstanak. Trenutna pozicija na 13. mjestu sa 13 prikupljenih bodova, te neugodan raspored su dodatno opterećenje treneru Vučkoviću koji voli izazove, ali koji obećaje da će njegovi igrači do zadnje minute ginuti za svaku loptu baš onako kao što je on to radio dok je igrao u Njemačkom Union Berlinu, Hajduku i Varteksu.
Piše: Petar Norac Kevo SN

Dani maškara u Trilju

Grad Trilj i ove godine organizira proslavu 'Dani maškara'. Početak karnevalskih događanja najavila su prva maškarska zvona u subotu, 29. siječnja, u organizaciji Udruge 'Sukanac' iz Graba.
U nedjelju, 6. veljače, u mjestu Vedrine, ali i u Trilju, maškarsko veselje pružit će maškare iz Vedrina.
Kroz naredne tjedne, naseljima i Gradom Triljem, zabavljat će i uveseljavat organizirane povorke maškara iz Košuta, Velića, Čaporica . . .
Centralni događaj je 'Smotra mačkara' koja će se održati u nedjelju, 6. ožujka, s početkom u 14 sati.
Svečana povorka kretat će se centrom Trilja do gradskog parka. Grad je pripremio bogat kulturno-zabavni program u okviru kojega će se dodijeliti pojedinačne i grupne nagrade.
Dječji maskembal održati će se 25. veljače, u 17 sati, u kino dvorani Trilj. Za najbolje maske organizator je pripremio vrijedne nagrade te su pozvali sve roditelje i djecu da se pridruže svečanosti.
Iz Grada su pozvali sve zainteresirane za sudjelovanje u maškarama, da se jave predstavnicima maškarskih udruga u svom naselju ili Gradu Trilju te da svojim prisustvom uveličaju karnevalska događanja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Trilj: Hrvace - Dugopolje 2:2

Hrvace i Dugopolje odigrali su prijateljsku utakmicu na nogometnom igralištu Trilju, koja je zaključena s rezultatom 2:2.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 193

Vatrogasci sinjskog DVD-a jučer su intervenirali četiri puta.
U 16 sati i 15 minuta izbio je požar u Glavicama, predio Vučići, gdje je izgorio 1 h trave. U 16 sati i 55 minuta izbio je požar u Brnazama, gdje je također izgorio 1 h trave, a vatra je zahvatila i ogradu jedne građevinske tvrtke, pri čemu je izgorjela i manja količina materijala.
Oko 17 sati i 30 minuta izbio je požar na Kukuzovcu, gdje je opožareno 3 h smreke i trave, a u požaru koji je oko 20 sati izbio na Ruminu izgorjela je manja količina trave.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

Autocesta A1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica i državna cesta D 54 Maslenica-Zaton Obrovački zatvoreni su za sav promet. Obilazak je državnim cestama D 50 i D 27 preko Gračaca, Obrovca i Donjeg Karina i obrnuto.

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
IZVOR: HAK