Srijeda, 3.02.2010.

Obavijest

Za članove vijeća mjesnog odbora Zelovo  u Gradsko izborno povjerenstvo Grada Sinja pristigla je jedna  pravovaljana lista i to Nezavisna lista nositelja Ilije Delaša. Prigovor na listu može se podnijeti u roku od 48 sati. Podsjetimo na izborima koji će se održati 14.veljače  bira  se 7 članova vijaća mjesnog odbora.

Krnjevalske svečanosti

Sinjska Krnjevalska Udruga priprema se za održavanje završnih krnjevalskih svečanosti. I ove godine kao i predhodne četiri održat će se "Dječji krnjeval fest" kao i maskembal za djecu. Udruga će gostovati i na Riječkom krnjevalu, no organiziranog maskembala za odrasle ove godine neće biti. Za grad Sinj najavljena je manifestacija „ dođi mi na tripu“ i arambašijada.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim  postrojenjima sutra, 4. veljače, će bez napajanja električnom energijom biti potrošači na području Brnaza u zaseocima Uvanović, Ćukušić,Kukuz, Mandac i Blajić od 09 do 14 sati, a u Karakašici u istom vremenu zaseoci Balajić i Nasić.

Direktor Hrvatskog atletskog saveza Siniša Ergotić u posjetu Sinju

Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan primio je u 13,00 sati direktora Hrvatskog atletskog saveza Sinišu Ergotića koji će obići područje na kojem se gradi šestotračna atletska staza, prva u južnoj Hrvatskoj. Sinj će posjetiti i savjetnik splitskog gradonačelnika za sport Ivan Veštić.

Obavijest

U samostanskoj Dvorani Svetišta Gospe Sinjske u 20,00 sati održat će se drugi javni skup grupe vjernika koji su pokrenuli inicijativu stvaranja zajedničkog aktivnijeg djelovanja u društvu i Crkvi. Skupu mogu nazočiti svi vjernici koji žele doprinijeti radu buduće građanske udruge koja bi pratila cjelokupni život društva i davala svoj doprinos na različitim područjima od zajedničkog interesa.

Obavijest

KUD Sinj vrši upis novih članova starije i mlađe dobi za plesnu sekciju te za pjevanje muške i ženske rere i napjeva Cetinskog kraja. Upisi subotom od 17,00 sati Galeriji Galiotović, informacije na mobitel 091 550 84 13 ili tel. 824 102.

Obavijest

Na cestama kroz usjeke postoji mogućnost odrona kamenja i zemlje, osobito na D 220, od Velića do Kamenskog. Vozačima se savjetuje povećan oprez.

Kino danas

U sinjskom kinu još samo večeras u 18,15 prikazivat će se animirani film Joška Marušića “Duga”.

Kronika 92

Jučer, 2. veljače, oko 18 sati, na graničnom prijelazu Kamensko pri ulazu u RH zatečen je 28-godišnji državljanin BiH koji je upravljao teretnim vozilom marke volvo, BiH registracijskih oznaka. Obavljenim pregledom, u vozilu je pronađeno ukupno 2400 šteka cigareta. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.   
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Opreznije treba voziti zbog moguće poledice u većem dijelu unutrašnjosti, a duž Jadranske magistrale (D 8) i na cestama u gorju mogući su odroni.

Zbog zimskih uvjeta, za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama promet je zabranjen, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu:
u Gorskom kotaru:
D 32 Prezid – Delnice,
D 42 Stubica – Vrbovsko – Ljubošina,
D 203 Brod na Kupi – Delnice,
D 305 Parg – Čabar,
D 501 Gornje Jelenje – čvor Oštrovica – Meja,
i na ostalim državnim, županijskim i lokalnim cestama na području Vrbovskog, Gornjeg Jelenja, Delnica i Čabra te u zaleđu Novog Vinodolskog.
u Lici: ...